Trei jucători din România vor evolua la Cupa Africii pe Națiuni

Trei jucători din România vor evolua la Cupa Africii pe Națiuni

Fotbalul românesc își va trimite și el reprezentanții săi la Cupa Africii pe Națiuni, o competiție clasică ce va începe în luna ianuarie, începând cu data de 13, în Coasta de Fildeș.

Între 13 ianuarie și 11 februarie va avea loc această ediție de CAN, fiind pentru a doua oară când Coasta de Fildeș o va organiza, după ediția din 1984. În cele 24 de loturi avem trei fotbaliști care evoluează în România, doi în Superliga și unul de Liga 2.

E vorba de Basilio Ndong - Universitatea Craiova (Guineea Ecuatorială) şi Aly Abeid - UTA Arad (Mauritania), iar al treilea este Esteban Obiang (Guineea Ecuatorială), care este legitimat la FC Argeș Pitești. În plus, va fi prezent și un fost jucător de la CSU Craiova, Antoine Conte, care joacă pentru Guineea.

ADVERTISING

Vom avea multe vedete ale marilor cluburi europene, printre care Mo Salah de la Liverpool, ghanezii Andre Ayew, Mohammed Kudus, Inaki Williams, senegalezii Kalidou Koulibaly şi Sadio Mane. Nigeria vine cu Iwobi, Simon sau Victor Osimhen de la Napoli, în timp ce gazdele vor juca cu Nicolas Pepe, Sebastian Haller, Simon Adingra sau Jonathan Bamba.

Dar iată cum arată grupele de la CAN 2024:

Grupa A: Coasta de Fildeş, Nigeria, Guineea Ecuatorială, Guineea-Bissau.
Grupa B: Egipt, Ghana, Insulele Capului Verde, Mozambic
Grupa C: Senegal, Camerun, Guinea, Gambia
Grupa D: Algeria, Burkina Faso, Mauritania, Angola
Grupa E: Tunisia, Mali, Africa de Sud, Namibia
Grupa F: Maroc, Republica Democratică Congo, Zambia, Tanzania

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!