Situație ingrată la Cupa Africii. O națională nu mai are niciun portar valid după apariția unui focar de coronavirus

Situație ingrată la Cupa Africii. O națională nu mai are niciun portar valid după apariția unui focar de coronavirus

Probleme mari pentru naționala Insulelor Comore, care a produs deja senzație prin calificarea sa în optimile de finală de la Cupa Africii pe Națiuni, ediția 2022, disputată în această perioadă în Camerun.

După apariția unui focar masiv de coronavirus la lot, care a îmbolnăvit 12 jucători, plus mai mulți membri din staff-ul tehnic, cei din Comore au mari probleme în a încropi un prim 11 pentru partida cu Camerun din faza optimilor.

Între cei 12 jucători bolnavi se află și cei doi portari din lot, cei doi portari rămași valizi, căci al treilea, Salim Ben Boina, se accidentase deja în timpul turneului, după cum anunță portalul voanews.com.

ADVERTISING

Iar luni seara va avea loc partida decisivă cu țara gazdă Camerun. Cei din Comore s-au calificat în premieră în optimi la prima lor participare din istorie la Cupa Africii.

Fără niciun portar valid așadar, Comore va trebui să respecte regula inițială anunțată de CAF, și anume faptul că un jucător de câmp trebuie să ia locul unui portar, dacă niciunul dintre aceștia nu este valid.

Regulă bizară instituită la Cupa Africii pe Națiuni, care începe în Camerun

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Insulele Comore, sau denumierea oficială Uniunea Comorelor, reprezintă o națiune insulară aflată în sud-estul coastelor africane, statul fiind format practic dintr-un arhipelag de patru insule de origine vulcanică, având capitala la Moroni.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!