Toni Petrea, despre derbiul cu CFR Cluj și plecarea de la echipă

Toni Petrea, despre derbiul cu CFR Cluj și plecarea de la echipă

Antrenorul formaţiei FCSB, Anton Petrea, consideră că derby-ul cu CFR Cluj, de duminică, din cadrul etapei a 5-a a play-off-ului Ligii I, poate deveni hotărâtor în lupta pentru câştigarea titlului de campioană în acest an, dacă jucătorii săi nu vor reuşi să se impună.

„O deplasare pe terenul echipei de pe primul loc, o echipă care nu are nevoie de nicio prezentare, cu jucători valoroşi, o echipă care se menţine pe primul loc de ceva timp, o echipă cu rezultate fantastice din punctul meu de vedere. Noi mergem acolo încrezători pentru un joc bun şi un rezultat pe măsură, adică să câştigăm. Indiferent de situaţia din clasament şi de echipa pe care o întâlnim, noi aşa abordăm fiecare joc. E un joc important pentru ambele echipe. Dacă nu vom reuşi să câştigăm, într-adevăr distanţa dintre noi se măreşte şi vor mai rămâne cinci jocuri. Se poate întâmpla orice, într-adevăr, mai sunt cinci jocuri grele pentru fiecare echipă, dar dacă noi nu vom putea câştiga mâine seară probabil că vor lua o opţiune serioasă pentru a obţine titlul de campioni”, a declarat Petrea, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Tehnicianul consideră că la partida de duminică, CFR Cluj poate fi considerată favorită, având în vedere că ocupă prima poziţie în clasament: "Ştim stilul lor de joc, este caracteristic CFR-ului, cu apărare foarte bună, dar sunt periculoşi pe contraatac şi pe fazele fixe. Vom fi atenţi la asta, dar vom încerca în acelaşi timp să ne impunem stilul nostru de joc şi să conducem jocul dacă se poate, pentru a putea spera la o victorie. Important este să câştigăm, nu să marcăm primii. S-au marcat foarte multe goluri pe final de joc. Nu cred că dacă o echipă va reuşit să marcheze prima va fi şi câştigătoarea. Ţinând cont că ei sunt pe primul loc şi au diferenţă de cinci puncte faţă de noi, cred că ar trebui să fie consideraţi favoriţi. Însă noi mergem acolo şi încercăm să dăm toate planurile peste cap".

ADVERTISING

Anton Petrea se aşteaptă ca partida să fie una dură, dar speră să se desfăşoare în limitele regulamentare.

"Normal că fiecare jucător conştientizează momentul în care ne aflăm, suntem pe final de sezon nu mai avem multe jocuri la dispoziţie ca să putem să recuperăm ceva. Trebuie să dăm totul la fiecare joc şi asta încerc să le transmit înaintea fiecărui meci. Am vorbit cu jucătorii, ne aşteptăm la orice de la acest joc. Este un meci de fotbal şi agresivitatea merge până la un punct. Suntem capabili să rezistăm oricărui stil de joc şi noi să răspundem cu aceeaşi monedă dacă se poate, în limita regulamentului bineînţeles", a completat antrenorul FCSB.

ADVERTISING

Referitor la speculaţiile privind rămânărea sau plecarea sa de la FCSB la finalul sezonului, Petrea a afirmat că nu a luat încă o decizie în acest sens, fiind preocupat exclusiv de meciurile care au mai rămas de disputat în acest campionat.

"Eu am contract până la finalul acestui sezon. La faptul că se fac speculaţii nu am ce să spun. Eu personal mă concentrez pe finalul acesta de sezon, la meciurile pe care le mai avem de disputat. Vreau să le câştig pe toate, dacă se poate, şi vom vedea dacă vom reuşi să câştigăm titlul sau nu. Şi, ulterior, voi decide ce voi face în continuare, e prematur să spun acum ceva fi, cine va fi, dacă voi pleca, dacă nu voi pleca. Eu mă concentrez numai la prezent, la ce avem de făcut, la meciurile care urmează", a mai spus Petrea.

Cu şase etape înainte de finalul actualului sezon al Ligii I, FCSB se află pe poziţia a 2-a în clasament, cu 40 de puncte, cu 5 mai puţin decât liderul CFR Cluj.

Partida CFR Cluj - FCSB, din cadrul etapei a 5-a a play-off-ului Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 20:30, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!