Thibaut Courtois, foarte mândru de cum l-a blocat pe Ianis Hagi

Thibaut Courtois, foarte mândru de cum l-a blocat pe Ianis Hagi

Thibaut Courtois, portarul echipei Real Madrid, s-a declarat „foarte mândru” de o intervenţie pe care a avut-o la un şut al mijlocaşului român Ianis Hagi, în meciul câştigat marţi cu 5-0 de echipa sa, pe Santiago Bernabeu, în La Liga, informează site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Ianis Hagi, care a evoluat 71 de minute, s-a remarcat prin două şuturi, care au testat reflexele lui Thibaut Courtois, ce a revenit recent în poarta lui Real după ce a lipsit mult timp din cauza unei accidentări la menisc şi a unei recidive.

ADVERTISING

În trei meciuri în care a apărat, câştigate la scor de madrileni, 3-0 cu Cadiz, 4-0 cu Granada şi 5-0 cu Alaves, Courtois a alungat îndoielile care puteau exista în privinţa sa. Belgianul s-a remarcat mai ales la unul din şuturile lui Ianis Hagi. Împotriva lui Alaves, el a devenit primul portar al lui Real Madrid care apără 10 şuturi într-un meci de campionat de la Iker Casillas în 2008.

După o lungă perioadă de inactivitate această, această revenire este surprinzătoare, nu şi pentru Courtois, care îşi cunoaşte valoarea.

ADVERTISING

"Mă simt foarte bine, poate mai bine ca oricând. Înţeleg cele câteva îndoieli care ar fi putut exista în legătură cu forma mea, dar ştiam că totul va merge bine de la început. Sunt acelaşi Courtois sau poate chiar mai bun. Aveam nevoie de astfel de dueluri, în care trebuie să mă întrebuinţez. Intervenţia mea la şutul lui Hagi? Sunt cu adevărat foarte mândru de ea. Coechipierii mei vor avea câteva zile libere, dar eu voi continua să mă antrenez", a spus fotbalistul.

Rămâne de văzut dacă aceste evoluţii foarte bune vor fi suficiente pentru a-l convinge pe Carlo Ancelotti să-l titularizeze pe 1 iunie în finala Ligii Campionilor împotriva Borussiei Dortmund. Până acum, imperialul Andrei Lunin a profitat de absenţa lui Courtois şi se pune întrebarea dacă acesta va profita de spectaculoasa revenire a belgianului. "Voi decide în ultimul moment", a declarat Ancelotti în acest weekend.

ADVERTISING

La sfârşitul lui aprilie, selecţionerul naţionalei Belgiei, Domenico Tedesco, a confirmat că Thibaut Courtois nu va fi în lotul pentru EURO 2024, unde "diavolii roşii" vor fi printre adversarii României.

Courtois are o relaţie proastă cu selecţionerul italo-german Domenico Tedesco fiind supărat că nu a fost numit căpitan al naţionalei după accidentarea lui Kevin De Bruyne, în meciul cu Austria, din iunie anul trecut, banderola de căpitan fiindu-i încredinţată lui Romelu Lukaku.

Portarul, care a ajuns să fie prost văzut de o parte a colegilor de la naţională, a anunţat în decembrie că renunţă la EURO 2024 din cauza accidentării la genunchiul stâng.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇