Superliga: Rapid salvează la ultima fază un punct în derbiul feroviar cu CFR Cluj

Superliga: Rapid salvează la ultima fază un punct în derbiul feroviar cu CFR Cluj

CFR Cluj și Rapid București au terminat la egalitate, scor 2-2 în ultima partidă a zilei de sâmbătă din Liga 1, un meci decis în minutul 90 plus 6 de prelungire, dramatic.

Golurile au fost marcate de Bîrligea și Michael, minutele 28 și 75, respectiv Rrahmani din penalti, în minutul 54. Iar lovitura a fost semnată de rezerva Florent Hasani, șut din mijlocul careului mare, cumva nemaisperat de nimeni acest gol, dar venit merituos, din partea unei formații gazdă care nu a încetat să spere și să lupte.

ADVERTISING

În runda secundă a campionatului, pe un stadion arhiplin, la debutul lui Neil Lennon în Giulești, ca antrenor, Rapidul nu a găsit nici astăzi cartea câștigătoare și formula de start corectă. Așa cum s-a întâmplat și în meciul cu UTA, de la Arad, scor 1-1.

Acum câteva luni, CFR se impunea în Giulești cu 4-1, cu trei goluri semnate de Bîrligea. Același Bîrligea a deschis scorul și azi, șut la colțul lung imparabil după o pasă inspirată a lui Ciprian Deac. Începutul de parte secundă a fost mai bun pentru gazde, care au venit mai montate de la cabine. Egalarea a venit dintr-un penalti corect acordat de centralul Kovacs, la capătul unei faze în care Sava îl cosește în careu pe Petrila. Rrahmani bate impecabil și Giuleștiul e ca un vulcan în fierbere.

GOOOL! Rapid - CFR 0-1. Bîrligea, finalizare de mare atacant, după o fază superbă

Nigerianul Peter Michael putea decide meciul cu golul său în cros după o centrare de geniu de pe flancul stâng a grecului Tachtsidis. Oricum, finalul a fost incandescent, cu mari ocazii rapidiste de gol, inclusiv un cap scos de lângă bară de Sava, în minutul 88, după un corner.

ADVERTISING

La ultima fază practic, după o minge pierdută, culmea, de același nigerian, balonul e centrat în careu de Gojkovici, Jambor pasează în spate la Hasani, două rezerve intrate în partea secundă deci, care șutează inspirat, în stânga lui Sava.

Avem acum trei echipe cu 4 puncte în fruntea clasamentului, Craiova, CFR Cluj și Slobozia. Rapid este egala lui FCSB cu două puncte. Pentru ceferiști urmează meciul de joi din Conference League cu Neman Grodno din Belarus.

Echipele de start:

Rapid: Aioani - Blazek, P. Iacob, Ignat - Braun, Papeau, Kait, Petrila, Micovschi - Rrahmani, Burmaz.
Rezerve: Ungureanu, Manea, Bădescu, Săpunaru, Borza, R. Pop, Oaidă, El Sawy, Hasani, Jambor, G. Gheorghe, Gojkovic.
Antrenor: Neil Lennon.

ADVERTISING

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Boben, M. Ilie, Camora - Artean, Keita, Tachtsidis - Deac, Bîrligea, Korenica.
Rezerve: Hindrich, Gal, Abeid, Thaqi, Lucaci, Filip, Păun, Fică, Kamara, Nkololo, Michael.
Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: Istvan Kovacs.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!