Superliga: FCSB se încurcă de U Cluj în prima mare surpriză a campionatului

Superliga: FCSB se încurcă de U Cluj în prima mare surpriză a campionatului

FCSB și Universitatea Cluj au terminat la egalitate, scor 1-1, în prima mare surpriză a campionatului, în prima etapă a Superligii, stagiunea competițională 2022/2023.

Gazdele au marcat doar prin penalti, unul transformat de Florin Tănase în minutul 55, în timp ce U Cluj a dat dovadă de mult arțag, oferind un fotbal de bună calitate.

Prima parte de pe Arena Națională a avut efectiv de toate, o repriză care a culminat cu un gol practic la ultima fază. Luând-o de la început, Șerban de la gazde a avut mare noroc după ce intrarea sa criminală din minutul 4 s-a soldat doar cu un cartonaș galben din partea centralului Marian Barbu.

ADVERTISING

FCSB a fost la un pas de gol în minutul 16, dar centrarea lui Tavi Popescu a fost una modestă, deși putea pune mingea pe tavă aproape de careul mic la cel puțin doi colegi de-ai săi.

Primul moment pentru VAR a apărut în minutul 25. La o lovitură liberă periculoasă, Tescan a reluat în plasa lui Târnovanu. Mingea a fost deviata însă, de Chipciu, care, așa cum s-a văzut pe reluări, s-a folosit de mână, așa că arbitrajul video a anulat reușita.

Mai departe, a fost un gol anulat al gazdelor. De această dată fără emoții, Tănase a reluat cu capul în plasă, însă la faza fixă precedentă era într-o clară poziție de offisde. Tot 0-0 așadar. În minutul 40, Romario Pires a lovit mingea cu mâna în careu, la marginea acestuia, Barbu a ascultat intervenția colegilor săi de la VAR, dar nu a acordat nimic, deși era o poziție suspectă de penalti pentru FCSB.

Și în fine lovitura a venit în ultimul minut de prelungiri. Adrian Bălan a marcat la debutul pentru U Cluj, șut perfect din careul mic după o bâlbă în apărarea roș-albastră, centrarea aparținându-i lui Filip.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La pauză, evident au fost schimbări. Multe, și desigur la FCSB. Au ieșit Șerban, Edjouma și Cordea, au intrat Șut, Oaidă și Ov. Popescu. Iar modificările nu neapărat că au avut efect, dar FCSB a intrat mai bine montată și a marcat destul de repede în minutul 55, gol Florin Tănase din penalti. Un penalti obținut tot de căpitanul roș-albastru, carotat de portarul Gorcea fără nicio discuție în careu.

Finalul a fost unul dramatic, palpitant. Chipciu putea da lovitura în minutul 72, dar lovitura sa de cap s-a dus milimetric alături de bară, în timp ce Ianis Stoica, intrat și el pe gazon, a reluat cu capul în bara transversală, după un reflex totuși minunat al lui Gorcea.

ADVERTISING

S-a terminat 1-1, o foarte plăcută surpriză evoluția clujenilor, o echipă care cu siguranță va avea un cuvânt de spus în acest sezon. Cât despre FCSB, aceeași lipsă de luciditate de multe ori în atac, aceeași lipsă de construcție la mijloc, aceleași vechi și noi probleme.

Pentru FCSB va veni derbiul din deplasare cu Rapid etapa viitoare, în timp ce U Cluj va evolua acasă cu Universitatea Craiova.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Haruţ, S. Şerban - Olaru, Edjouma, Oct. Popescu - Fl. Coman, Fl. Tănase, Cordea.
Rezerve: A. Vlad - Ad. Şut, I. Stoica, Lixandru, Ov. Popescu, Oaidă, Pantea, Musi, Mamut.
U Cluj: A. Gorcea - R. Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu - Remacle, R. Pires, I. Filip - Tescan, Ad. Bălan, Chipciu.
Rezerve: L. Brănescu - Baravykas, Piţian, Ov. Bic, Haită, L. Moraru, Hofman, Hlistei, Ely Fernandes.

Arbitru: Marian Barbu.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!