Superliga: FCSB învinge FC Argeș la limită și începe cursa pentru revenirea în play-off

Superliga: FCSB învinge FC Argeș la limită și începe cursa pentru revenirea în play-off

FCSB s-a impus la mare limită în fața celor de la FC Argeș, scor 3-2 în ultima partidă a zilei de duminică din Liga 1, în etapa cu numărul 12 a sezonului competițional 2022/2023.

Gazdele au marcat prin Compagno o dublă și Cordea, în timp ce argeșenii au punctat pe tabelă prin Calcan și Garita.

FCSB și FC Argeș au oferit un spectacol plăcut ochiului pentru cei circa 6000 de oameni prezenți pe Arena Națională din București. Gazdele au început rapid și în forță cu un gol frumos al lui Calcan, în chiar minutul 5. Roș-albaștrii au revenit însă rapid pe tabelă și în minutul 11 Compagno făcea o fază superbă, dribling fabulos în fața unui Dobrosavlievici ridiculizat și gol clar pe jos în fața unui Straton fără speranțe.

ADVERTISING

Gazdele aveau să înceapă ele mai bine partea secundă, cu gol de 2-1 venit în minutul 64, gol din penalti, dar asta numai după ce arbitrul Găman a mutat prin intervenție VAR un fault la Crețu pe care el inițial îl dăduse doar ca lovitură liberă.

Dar nici oamenii din Berceni nu s-au bucurat prea mult pentru acest avantaj. Căci la scurt timp, maxim un sfert de oră, Garita avea să dea un gol splendid, la vinclu, de lângă careul mic, din unghi, dar asta după o gravă eroare de demarcare a estonului Tamm!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totuși, lovitura decisivă aveau să o dea tot cei de la FCSB, care au insistat și până la urmă au fructificat ocaziile de gol avute. Cordea a marcat golul de 3 puncte, cu capul, gol superb, după o centrare venită ca turnată din piciorul tânărului Pantea.

Este doar a doua victorie pentru FCSB în acest sezon de Liga 1, după cea cu Chindia, tot cu același scor venită, 3-2. Doar 11 puncte au roș-albaștrii, fiind pe 13 în clasament. Dar important este că lupta pentru revenirea în play-off a început pentru ei!

ADVERTISING

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Haruţ, Tamm, S. Şerban - Cordea, Edjouma, Olaru - Omrani, Compagno, Fl. Coman.

Rezerve: A. Vlad - Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, R. Boboc, Nikolov, Oaidă, Pantea, Rusu.

Antrenor: Nicolae Dică.

FC Argeş: Straton - Tofan, Dobrosavlevici, Cestor, Vianna - Njike, Alceus - Jakolis, Işfan, Calcan - Garita.

Rezerve: Greab - M. Constantin, Latovlevici, Raynov, Meza Colli, I. Şerban, G. Creţu, Betrand, Donisa.

Antrenor: Andrei Prepeliţă.

Arbitru: Cătălin Găman.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!