Superliga: Farul se distrează în deplasarea de la CFR Cluj. Campiona a ajuns la a treia înfrângere

Superliga: Farul se distrează în deplasarea de la CFR Cluj. Campiona a ajuns la a treia înfrângere

Farul Constanța s-a impus în deplasare la campioana României, CFR Cluj, scor 3-1, în a doua partidă a zilei de duminică din Superligă, în etapa cu numărul 7 a sezonului competițional 2022/2023.

Golurile au fost marcate de trupa lui Hagi prin Pitu și Munteanu, ultimul reușind o dublă, în timp ce clujenii deschideau scorul rapid în minutul 6 prin Malele.

CFR Cluj a început perfect partida cu Farul și a marcat din penalti, după o fază dictată cu ajutorul VAR, o fază rară însă, care a creat o premieră de la implementarea acestui sistem de ajutor video în România.

ADVERTISING

Malele, fost vârf la FC Argeș, a marcat după o fază fixă executată de Adi Păun. Centralul Petrescu a fost chemat la marginea terenului să vadă câteva reluări. S-a constatat că golul nu putea fi validat căci Malele era în offside. Dar, văzând de mai multe ori imaginile din careu, Petrescu a sesizat faptul că înainte că mingea să ajungă la Malele, Mihai Popescu, stoperul dobrogenilor, a făcut henț. S-a dictat penalti, același Malele a transformat și era 1-0 pe tabelă.

Răspunsul dat de Hagi la propunerea de a deveni noul ministru al Sportului: "Ce v-am zis eu?"

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Egalarea a venit puțin după prima jumătate de oră, când Pitu și-a luat revanșa după un alt gol anulat mai devreme pentru offside. Șutul său cu picorul drept a fost imparabil și se intra la pauză la egalitate.

În partea secundă, Farul a fost singura echipă de pe teren. Profitând și de faptul că Dan Petrescu a început jocul fără 10 titulari de bază, constănțenii au dominat clar ostilitățile. Louis Munteanu, jucătorul împrumutat de la Fiorentina, a făcut show și a marcat o dublă în minutele 63 și 87.

ADVERTISING

Este a treia înfrângere din sezon pentru CFR, care este abia pe 9 în clasament, putând fi egalată în această seară de FCSB, care trebuie să învingă Sibiul. Farul urcă pe primul loc, cu 15 puncte, la egalitate cu Rapid, dar cu un golaveraj mai bun.

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet - Braun, Kolinger, R. Bălan, Brucic - Bordeianu, Muhar, Hoban - Roger, Malele, Păun.
Rezerve: Sava - Camora, Burcă, Lucaci, Deac, Birligea, Petrila, Jefte, Buş.

Farul: Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki - Artean, Nedelcu, Grameni - Moldoveanu, Alibec, Pitu.
Rezerve: Buzbuchi - Borza, Casap, L. Munteanu, Kevin Doukoure, E. Sali, T. Băluţă, Andronache, Corinus.

Arbitru: Radu Petrescu.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!