Superliga: Craiova lui Rotaru învinge Craiova lui Mititelu în derbiul orgoliilor din Bănie

Superliga: Craiova lui Rotaru învinge Craiova lui Mititelu în derbiul orgoliilor din Bănie

Universitatea Craiova a dispus de FC U Craiova 1948 cu scorul de 2-1 în marele derbi al Băniei, în etapa cu numărul 4 a stagiunii competiționale 2022/2023.

Toate reușitele au fost marcate din penalti, de Ivan și Hanca pentru oaspeți, respectiv Compagno pentru trupa lui Mititelu.

A fost o partidă cu mulți nervi, cu multe incidente în tribune, cu prea puțin spectacol fotbalistic însă. Craiova lui Rotaru a primit două lovituri de la punctul cu var în ultimele 5 minute ale primului mitan.

În minutul 41, Kovacs dă primul penalti după un duel între Markovici şi Van Durmen. Ivan execută impecabil și se face 1-0. Patru minute mai târziu, Craiovei lui Rotaru i se face un mare cadou. Centralul a considerat că Bahassa a făcut henț în momentul în care a sărit la zid pentru a opri o minge plecată dintr-o lovitură liberă.

ADVERTISING

Acum a executat Hanca și a fost sigur pe el, pentru a se face 2-0 pe tabelă.

În partea secundă, suporterii gazdelor au aruncat cu mai multe torțe pe gazon, un scaun, dar și o sticlă de plastic plină de apă, o torță străpungând plasa porții lui Lazar, moment în care Kovacs a decis să întrerupă partida și să invite jucătorii la vestiare 10 minute.

La scurt timp după întrerupere (min.70), Andrea Compagno a marcat și el după un penalti, un penalti venit pentru trupa lui Mititelu după multe alte faze litigioase în care oltenii au cerut lovitura de la punctul cu var.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De când a marcat Compagno, Craiova lui Croitrou a dominat steril jocul, însă nu și-a mai putut crea alte ocazii concrete.

Craiova are puțin noroc și învinge așadar în acest mare derbi al orgoliilor, având acum 5 puncte în clasament și un moral mult mai bun pentru returul cu Zorya Lugansk.

Echipele de start:

FC U Craiova: R. Popa - R. Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert - Asamoah, V. Achim - Baeten, Yassine Bahassa, Van Durmen - Compagno; Rezerve: S. Mogoşanu - R. Grigore, G. Enache, Dr. Albu, Sidibe, Marquet, Chiţu, Cl. Bălan, G. Iancu; Antrenor: Marius Croitoru.

ADVERTISING

Universitatea Craiova: Lazar - Martic, Papp, Da Silva, N. Bancu - Mateiu, Al. Creţu - Hanca, Baiaram, A. Ivan - Markovic; Rezerve: I. Popescu - Şt. Vlădoiu, Căpăţînă, Screciu, Vătăjelu, Roguljic, Cîmpanu, Koljic, Rivaldinho; Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitru: Istvan Kovacs.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!