Superliga: CFR Cluj și Rapid, egal cu goluri multe și spectacol la cote înalte

Superliga: CFR Cluj și Rapid, egal cu goluri multe și spectacol la cote înalte

CFR Cluj și Rapid au terminat la egalitate în ultima partidă a etapei cu numărul 1 din play-off, scor 2-2 în stagiunea competițională 2022/2023.

Un joc pe cinste, cu goluri semnate de Janga și Boateng, respectiv Onea și Kait pentru giuleșteni.

A fost un meci deosebit acesta din Gruia, între un CFR Cluj care începea perfect, cu gol din penalti în minutul 4, după o mare gafă defensivă făcută de portarul Moldovan, care a ieșit aiurea la o minge în plin careu și l-a agățat pe Janga, același care și marca de la punctul cu var.

ADVERTISING

Dar Rapid avea să egaleze destul de repede, în chiar minutul 11, prin Kait, șut superb din careul mic după o centrare șutată marca Onea, de pe flancul drept. Meciul s-a ridicat la nivelul așteptărilor, un derbi tenace, cu multe ocazii, cu arțag, un meci care a plăcut ochiului.

Boateng a făcut 2-1 în minutul 23, după un gol comic, în care chiar el și-a dat cu stângul în dreptul în plin careu, a ieșit un lob care a păcălit pe toată lumea, inclusiv pe Moldovan..Dar același Onea ieșea la rampă în minutul 55, la scurt timp după reluarea partidei, cu un șut frumos, din pasa lui Sefer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A uimit pe toată lumea ratarea uriașa a lui Costache din apropierea minutului 70, când singur-singurel, cu toată poarta goală în fața sa, a reluat uluitor pe lângă poartă, atât de nonșalant...

CFR Cluj putea da lovitura cu golul pe care l-a dat în finalul jocului, minutul 93, prin Maglica, însă reușita a fost după minute bune de consultare la VAR anulată pe motiv de offside. La faza imediat următoare, Rapid a ratat din nou uluitor, cu Ioniță și apoi Dugandzici ratând din câțiva metri de neînțeles..

ADVERTISING

Farul are acum 2 puncte avans față de CFR Cluj, și trupa lui Gică Hagi e de altfel singura victorioasă în această prima rundă de play-off.

Echipele de start:
CFR: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, Burcă, Camora - C. Deac, Muhar, Boateng, Krasniqi - Janga, Petrila.
Rezerve: R. Sava - Braun, Peteleu, Kolinger, Hoban, Bîrligea, Maglica, Yahoah.
Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais - Al. Albu, Kait, Pănoiu - Sefer, Dugandzic, Costache.
Rezerve: Drăghia - Belu-Iordache, Ignat, Iacob, Crepulja, Al. Ioniţă II, Papeau, Bamgboye, Luckassen.

Arbitru: Andrei Chivulete.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!