Super Liga a fost suspendată: Planul giganților s-a prăbușit peste noapte

Super Liga a fost suspendată: Planul giganților s-a prăbușit peste noapte

Super Liga, competiția care își propunea să revoluționeze lumea fotbalului, a fost suspendată, după ce mai multe cluburi au decis să se retragă.

Planul revoluționar al celor 12 cluburi de top înscrise în Super Liga s-a prăbușit la scurt timp după anunțul oficial al înființării.

Rând pe rând, cluburile au anunțat că se retrag. Până miercuri dimineață doar Real Madrid și Juventus Torino au mai rămas pe listă, iar Super Liga a fost în cele din urmă suspendată, având în vedere că nu mai erau cluburi dornice să joace.

ADVERTISING

Reprezentanții Super Ligii susțin că nu abandonează proiectul, ci îl vor remodela.

"Vom propune o nouă competiție deoarece actuala nu funcționează. Cluburile engleze au fost forțate să abdice din cauza presiunilor venite din exterior", se arată în comunicatul ESL.

În ultimele 48 de ore, fani din întreaga lume, politicieni, reprezentanții FIFA și UEFA au reacționat vehement la ideea organizării unei Super Ligi, care ar fi anulat practic Liga Campionilor.

Cluburile au fost amenințate cu excluderea din cupele europene și cele naționale, iar FIFA și UEFA au transmis că jucătorii din Super Ligă nu vor putea participa la meciurile echipelor naționale.

ADVERTISING

În aceste condiții, cluburile din Super Liga și-au reevaluat poziția. Mai întâi cele din Anglia au abandonat, urmate de FC Barcelona și Atletico Madrid. Au urmat cele din Italia, astfel că planul pus la cale Florentino Perez s-a prabsuit.

AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham sunt cluburile înscrise inițial în Super Ligă.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇