Suma uriașă încasată de FRF din partea UEFA pentru calificarea la EURO 2024

Suma uriașă încasată de FRF din partea UEFA pentru calificarea la EURO 2024

Conturile Federației Române de Fotbal se vor umple după acest turneu final al EURO 2024, care se va desfășura în Germania între 14 iunie și 14 iulie.

Suma inițială poate crește considerabil, evident în funcție și de rezultatele pe care băieții lui Edi Iordănescu le vor obține la turneul final.

Bugetul total alocat celor 24 de federații participante se ridică la 331 de milioane de euro, iar FRF va primi așadar o sumă minimă din partea UEFA de 9,25 milioane de euro. Există evident și bonusuri de obiectiv, căci fiecare victorie aduce un miliion de euro, în grupe, iar rezultatul de egalitate va fi remunerat cu 500.000 de euro, scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

Accederea în optimi poate fi recompensată cu 1,5 milioane de euro, cea din sferturi - 2,5 milioane, iar semifinalele aduc combatantelor alte 4 milioane de euro.

Și cluburile de unde vin jucătorii la lot vor fi recompensate, iar, de exemplu, FCSB, care are 4 jucători, Olaru, Coman, Târnovanu și Șut, va încasa o sumă minimă de 260.000 de euro.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!