Suma uriașă cheltuită de Steaua din bani publici pentru meciurile din Liga 4 și Liga 3

Suma uriașă cheltuită de Steaua din bani publici pentru meciurile din Liga 4 și Liga 3

Secția de fotbal a clubului Steaua primește anual o sumă uriașă din bani publici.

Potrivit datelor oficiale, Ministerul Apărării Naționale a direcționat către Steaua 47 de milioane de lei în 2020, adică aproximativ 1 milion de euro, informează Gsp.ro.

Suma este uriașă, în condițiile în care echipa s-a aflat în prima parte a anului în Liga 4, unde echipele au buget de 30-50 de mii de euro. Din vara anului trecut, Steaua evoluează în Liga 3, unde echipele au un buget de cel mult 100 de mii de euro.

De altfel, au fost echipe care au promovat în Liga 1 cu un buget de două ori mai mic. Un exemplu elocvent este Academica Clinceni.

ADVERTISING

Salariile oferite din bani publici de Steaua la acest nivel sunt unele incredibile, de nivelul play-off-ului Ligii 1. Jucătorii încasează chiar și câte 4 mii de euro pe lună.

Pentru Steaua a fost reconstruit inclusiv stadionul din Ghencea. Statul a investit aproape 100 de milioane de euro în această arenă, dar Ministerul Apărării Naționale a anunțat că nu va primi FCSB să joace aici, pe fondul existent între cele două entități.

Din vară, Steaua ar putea juca în Liga 2, dar acest lucru înseamnă că ar trebui să iasă de sub tutela Ministerului Apărării Naționale și să-și găsească un investitor privat. Altfel, nu va avea drept de promovare în Liga 1.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În total, Ministerul Apărării redirectioneaza anual 22 de milioane de euro către toate secțiile CSA Steaua.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!