Sorana Cîrstea a vorbit despre problemele majore prin care trece sportul românesc: ”Să vă spun ce cred eu”

Sorana Cîrstea a vorbit despre problemele majore prin care trece sportul românesc: ”Să vă spun ce cred eu”

Tenismena din România Sorana Cîrstea, aflată pe locul 37 WTA la vârsta de 32 de ani, a vorbit într-o conferință de presă de la startul unui turneu WTA 125 care va începe de luni în București despre problemele sportului românesc.

E vorba de turneul WTA 125 Țiriac Foundation Trophy de la București, care începe de luni la CNT, Centrul Național de Tenis de lângă Arena Națională.

Sorana spune că sportul românesc nu mai aduce medaliile de altădată pentru că sistemul nu este unul bine definit, pentru că apar campioni sporadic și izolat: ”Este secetă în sportul românesc. De ce avem medalii? Să vă spun ce cred eu. Le avem datorită unor părinți care au un vis și care își investesc tot ce au în acel copil. Asta s-a întâmplat în tenis, vă spun din proprie experiență și ce știu din tenis. Bănuiesc că și în celelalte cazuri este similar.

ADVERTISING

Adversarele tenismenelor române la Ţiriac Foundation Trophy

Este trist, pentru că venim dintr-o țară unde am avut extrem de multe rezultate, eram o forță, iar acum nu suntem pe nicăieri. E din cauza faptului că nu avem sistem. Uitați-vă: vrem să facem turneu și nu avem unde, dar e trist, pentru că avem potențial. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct și este destul de greu”, puncta tenismena născută la Târgoviște, la conferința de presă ținută sâmbătă la București.

Cîrstea e favorită 1 la acest turneu, iar în turul I va juca împotriva Simonei Waltert (122 WTA) din Elveţia, în timp ce Irina Begu o va întâlni pe Laura Pigossi (100 WTA) din Brazilia în turul I.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!