Situație fără precedent la Australian Open, după eliminarea Igăi Swiatek. O premieră în istoria erei Open

Situație fără precedent la Australian Open, după eliminarea Igăi Swiatek. O premieră în istoria erei Open

O situație cu adevărat greu de crezut la începutul Australian Open este acum relevată în toată splendoarea sa, după elimianarea surprinzătoare și prematură a Igăi Swiatek, lidera mondială WTA.

Aceasta a pierdut cu scorul de 4-6, 4-6, în fața Elenei Rybakina în optimi de finală, astfel încât avem o premieră în istoria tenisului, în era Open, de când s-au înființat clasamentele WTA și ATP, la mijlocul anilor 70.

Astfel, este pentru prima dată când înainte de finalul primei săptămâni la un turneu de Mare Șlem, niciunul dintre primii doi capi de serie de pe cele două tablouri nu reușește să ajungă în sferturile de finală. La fete, Swiatek și Jabeur au fost deja eliminate, iar la băieți, Rafa Nadal și Casper Ruud au plecat chiar din turul secund.

Mai mult, la acest Australian Open mai sunt doar doi foști câștigători rămași în competiție, e vorba de Novak Djokovici, de 9 ori câștigător aici la Antipozi, și de Vika Azarenka din Belarus, campioană în 2012 și 2013.

ADVERTISING

De asemenea, pe tabloul feminin, în afară de Azarenka, doar Ostapenko și Rybakina mai au în palmares măcar un trofeu de GS, în timp ce la băieți ar fi o premieră pentru oricine, în afară de Nole desigur, dacă s-ar impune pe hardul australian.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!