Cum explică Iga Swiatek eliminarea prematură de la Australian Open 2023

Cum explică Iga Swiatek eliminarea prematură de la Australian Open 2023

Tenismena poloneză Iga Swiatek, lider autoritar al clasamentului WTA, a fost eliminată duminică dimineața în optimi de finală la Australian Open.

Ea a fost învinsă categoric de kazaha Elena Rybakina, 25 WTA, campioana de la Wimbledon de anul trecut, cu un dublu 6-4. După această partidă, în care campioana de la All England Club a avut o prestație mai mult decât solidă pe teren, Swiatek a recunoscut înfrângerea și a avut un discurs rece și foarte realist la conferința de presă de după joc:

"Ultimele două săptămâni au fost foarte grele pentru mine. Am simțit că am făcut un pas înapoi în modul în care am abordat acest turneu. De aceea o să încerc să mă relaxez puțin mai mult, nimic mai mult. Am simțit presiunea și am simțit că nu vreau să pierd mai degrabă decât să câștig. Cred că aceasta este o problemă pe care ar trebui să mă concentrez în următoarele câteva săptămâni.

Iga Swiatek Press Conference Polski | Australian Open 2023 Fourth Round

Ea a servit așa cum o face de obicei, și eu încercam să servesc la fel, dar în jocurile mele de serviciu am simțit că trebuie să muncesc foarte mult pentru a obține un punct, deoarece primul meu serviciu nu a funcționat. A fost greu. Acum trebuie să lucrez asupra mea, asupra mentalității și să pot lupta într-un mod similar cu cel din sezonul trecut. Acum îmi voi face ceva timp să încerc să resetez. Am reușit să revin după ce era condusă și eram mulțumită de disciplina pe care o am. De obieci reușesc să mențin ritmul când revin, pot să păstrez acel impuls, dar azi l-am pierdut. Sunt sigur că a contribuit și ea la asta, așa că felicitări pentru ea", a punctat Swiatek în fața jurnaliștilor prezenți la Melbourne.

ADVERTISING

Favoritele 1 și 2 au fost așadar eliminate prematur de la AO, e vorba de Iga Swiatek și de Ons Jabeur.

În sferturi, Rybakina va da piept cu Jelena Ostapenko, cea care a depășit-o pe Coco Gauff din Statele Unite.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!