Simona Radiș, profund emoționată după aurul olimpic de la Tokio

Simona Radiș, profund emoționată după aurul olimpic de la Tokio

Simona Radiş, prima campioană olimpică a României la Tokyo, alături de Ancuţa Bodnar, în proba de dublu vâsle din concursul olimpic de canotaj, s-a bucurat nespus de cucerirea medaliei de aur şi a declarat că are timp până când va realiza ce performanţă extraordinară a reuşit.

”Simt fericire şi eliberare, pentru că au fost doi ani de zile în care am muncit enorm de mult şi am reuşit să aducem acest rezultat mult dorit de noi şi de toată lumea. Această medalie este minunată, încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că mai am nevoie de câteva ore ca să îmi dau seama că da, noi am luat medalia de aur şi mergem acasă cu ea. Suntem fericite”, a declarat Simona Radiş după festivitatea de premiere de la Sea Forest Waterway.

ADVERTISING

Bodnar şi Radiş, vicecampioane mondiale (2019, Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind şi cel mai bun timp olimpic. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

Noua campioană olimpică a descris cum s-a desfăşurat cursa care a consacrat barca de dublu vâsle în istoria canotajului românesc şi a sportului românesc.

''A fost o cursă foarte grea, condiţiile au fost destul de dificile, dar am reuşit să gestionăm bine toată situaţia. Pe lângă faptul că am luat medalia de aur, am reuşit să batem şi recordul olimpic, care este încă un motiv de bucurie pentru noi. Pornim cu încredere de acum încolo, pentru că drumul nostru este abia la început. Vom creşte mai frumos decât am făcut-o până acum. Suntem puternice, dar vom deveni şi mai puternice. Nu putem să spunem decât că avem încredere, că lucrurile vor decurge mult mai bine şi acum mergem să-i încurajăm pe colegii noştri, pentru că avem încredere în ei că vor aduce rezultate frumoase'', a spus Simona Radiş, înainte ca echipajul masculin de patru rame fără cârmaci să câştige medalia de argint.

ADVERTISING

Simona Radiş a dezvăluit cum s-a încurajat înainte de cursă cu Ancuţa Bodnar, pentru a alunga gândurile negative dinaintea unei curse pe care româncele au dominat-o cap-coadă: ''Înainte de cursă, am vorbit una cu cealaltă, adevărul este că am avut emoţii, pentru că în subconştient mereu apar gânduri mai negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine, am vorbit cu Ancuţa şi am spus să dăm până la finiş o lovitură în plus. Mereu împreună orice s-ar întâmpla. Pentru că asta facem mereu şi o facem bine''

Victoria canotoarelor Radiş şi Bodnar a stârnit o mare bucurie în ţară şi telefoanele celor două campioane olimpice au fost asaltate cu mesaje şi felicitări: ''Cred că mulţi români s-au trezit de dimineaţă, pentru că am primit o grămadă de mesaje şi chiar şi acum telefonul meu şi al Ancuţei bubuie de mesaje. Sunt foarte mulţi oameni alături de noi şi nu putem decât să le mulţumim. Pentru că acest lucru chiar contează, simţim energia pozitivă şi primim încredere prin aceste încurajări. Chiar înainte de ora 03:00, mulţi s-au trezit, pentru că primeam deja mesaje, deci ei au trăit cu sufletul''.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇