Florin Cîțu intervine în disputa dintre Ana Maria Popescu și ministrul Novak, după ce sportiva a refuzat să dea mâna cu acesta (Video)

Florin Cîțu intervine în disputa dintre Ana Maria Popescu și ministrul Novak, după ce sportiva a refuzat să dea mâna cu acesta (Video)

Premierul Florin Cîțu a intervenit în disputa apărută între spadasina Ana Maria Popescu și ministrul Sportului, Eduard Novak.

După medalia de argint de la Tokio, Ana Maria Popescu a spus că și-ar dori că această performanță să aducă un plus de 5 milioane de lei la bugetul Federației. În replică, ministrul Novak i-a transmis că nu ar fi câștigat aurul nici cu un buget suplimentat.

La revenirea în țară, Ana Maria Popescu a refuzat să se salute cu Novak și l-a lăsat pe acesta cu mâna întinsă. Apoi, i-a transmis să aducă el aurul pe care ea nu l-a câștigat.

ADVERTISING

În această dispută a intervenit și premierul Florin Citu, care spune că Novak a făcut un comentariu nefericit.

"A fost un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă trebuie să ne bucurăm de fiecare victorie. În același timp trebuie spus foarte clar că finanțarea pentru olimpiadă nu se face anul acesta, ci din timp. Cred că este momentul să ne bucurăm și să ne gândim la următoarea olimpiadă, începând de acum. Să vedem ce putem face să luăm aurul, cât mai multe medalii de aur”, a afirmat Cîțu la Digi 24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ana a fost virulentă la revenirea în țară și ținta sa numărul unu au fost politicienii, care nu asigură un buget mai mare sportului.

Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism, a devenit ministrul Tineretului și Sportului din partea UDMR în decembrie 2020.

Primire loturi olimpice de scrimă și ciclism la Salonul Oficial al Aeroportului "Henri Coandă"

???????? Am mers cu mare emoție și bucurie să îi întâmpin astăzi pe sportivii noștri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declarațiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obținută cu atâta muncă. Știu ce greu se câștigă o medalie, știu câtă muncă e în urmă, câți ani de sacrificii și renunțări. Ca ministru, dar și ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă. Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea și admirația. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor șase luni de când sunt eu ministru. Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat și comentat ca un atac la adresa Anei. Citiți, vă rog, postarea mea din momentul câștigării medaliei! Aceea este declarația mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviți. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, așa cum a afirmat și Ana, dor și mai mult. #EduardNovak #Tokyo2020 #MinisterulTineretuluisiSportului #mts #strategiasportului #sport #performanta #reformainsport ================================???????? Örömmel és izgalommal fogadtam ma a Tokióból hazatérő sportolókat. Elszomorít viszont az, hogy a néhány nappal ezelőtti nyilatkozatomnak a sajtóban való értelmezése beárnyékolja azt az örömöt, amelyet Ana Maria Popescu sikere, a rengeteg munkával megszerzett győzelme megérdemelt volna. Tudom milyen nehéz érmet nyerni, hogy mennyi munka kell hozzá, mennyi áldozattal és lemondással jár. Miniszterként és sportolóként is egyaránt nagyon sajnálom a kialakult helyzetet, azt, hogy egy ilyen örömpillanatot egy sajtócirkusz árnyékol be. Abból, amit nyilatkoztam, semmi sem irányult Ana Maria Popescu ellen, hiszen minden elismerésem és tiszteletem az övé. Ana Maria nagy sportoló, ez az érem a rengeteg évnyi munka érdeme, nem az én hat hónapnyi miniszterségemé. Egy költségvetéssel kapcsolatos kérdésre a válaszomat úgy értelmezték, mintha az Ana ellen irányulna. Kérem, olvassák el a gratuláló bejegyzésem. Én ezt gondolom erről a nagyszerű sikerről. Fáj, amikor azt látom, hogy bántják a sportolókat. A szavak jobban fájnak, mint a tettek. A szalagcímek, úgy, ahogyan ezt Ana is mondta, még ennél jobban is fájnak.

Publicată de Eduard Novak pe Marţi, 27 iulie 2021

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇