Simona Halep se califică în turul II la Roland Garros după o demonstrație de tenis

Simona Halep se califică în turul II la Roland Garros după o demonstrație de tenis

Simona Halep a câștigat în două seturi întâlnirea din primul tur al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, disputată chiar de ziua sa, cu Sara Sorribes Tormo.

Campioana de la Wimbledon și Roland Garros s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 6-0, dupa o ora si 24 de minute de joc.

Primul set al întâlnirii, prima dintre cele două în circuitul WTA, a fost unul decis după multă luptă. Sorribes a început clar mai bine jocul și cu ajutorul loviturilor de pe fundul terenului și cu ajutorul unei defensive îndârjite și arțăgoase, a putut să facă un 3-1 surprinzător pe tabelă.

Simona părea nemulțumită de săritura prea lentă a mingilor, de condițiile de joc, arena închisă și frig, 13 grade la Paris la ora jocului. Totuși, așa cum o știm, ea și-a regăsit resursele de joc și de la 2-4 nu și-a mai lăsat adversara să dicteze ritmul partidei.

Manșa întăi se termina cu 6-4, după 47 de minute per total dificile, în care Halep, campioana aici la Paris în 2018, a fost deseori testată și pusă să răspundă la anumite întrebări, am putea spune.

ADVERTISING

Setul secund a fost o încântare pentru Simona, dar și pentru noi, un set terminat 6-0, așa că românca a putut să bifeze zece game-uri la rând, fără vreo greșeală.

6-4, 6-0, așadar, o bună repetiție pentru viitor, iar în manșa secundă va întâlni învingătoarea dintre Irina Begu și Jill Teichmann.

Simona Halep a avut 23 de mingi direct câştigătoare în această partidă, plus un as servit, dar și 23 de erori neforţate. Prin această victorie, Halep şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA. Și-a stabilit în același timp și un record personal, și anume acela de 15 victorii consecutive în circuitul WTA.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de meci! Simona închide cu 6-0, zece game-uri la rând câștigate de româncă.

15.42: 5-0 Simona Halep, servește pentru meci imediat după pauză românca.

15.36: Simona Halep merge mai departe, e on fire, cum se spune, 4-0 și finalul de joc pare aproape.

ADVERTISING

15.32: 3-0, nicio greșeală Simona, impecabilă de ziua ei, cel puțin de la 2-4 începând, din prima manșă, o repetăm.

15.24: 2-0, a salvat totuși o minge de break Simona aici, puține probleme cu defensiva îndârjită a lui Tormo.

15.19: 1-0 cu break, ce început are Simona Halep de set secund. Românca nu mai pierde niciun game de la 2-4 în prima manșă.

SET câștigat de Simona Halep! Un nou game la zero pe propriul serviciu, extrem de motivată acum româncă, găsește mult mai ușor tușele și lungul de linie. 47 de minute a durat acest set!

15.07: 5-4, pentru prima dată când conduce Halep în acest meci, un break care vine la timp și imediat Simona ar putea închide această primă manșă foarte dificilă.

15.03: Da! Primul game la zero pe propriul serviciu făcut de Simona, 4-4, testată însă mult Halep azi, foarte bună și încăpățânată în defensivă Tormo.

14.59: 4-3 acum, sarabanda breakurilor continuă la Paris, Simona continuă să fie nemulțumită de săritura extrem de lentă a mingilor. Va servi iar acum pentru a egala situația pe tabelă.

ADVERTISING

14.54: Dar ceva se întâmplă totuși în jocul Simonei, rebreak Sara, 4-2 pentru jucătoarea din Spania. A avut totuși Halep 40-30 și șansă de 3-3..

14.48: Dar Simona găsește resursele, deși e clar că mingea sare foarte puțin în această atmosferă, pe o arenă închisă, cu mingi schimbate, mult mai grele, așa cum și Nadal remarca deunăzi. Rebreak rapid al româncei, este 2-3.

14.43: Vine și un prim moment greu, 3-1 pentru Sorribes, primul break al întâlnirii. Pare că ușor Simona cade în plasa adversarei și începe să intre în jocul acesteia, un joc bazat pe mult slice, pe o defensivă am putea spune arțăgoasă..

14.38: 2-1 pentru iberică acum, păcat pentru ultimul schimb, căci Simona a avut mereu întâietatea, dar când a căutat lungul de linie, a ratat de puțin..

14.33: 1-1, începe să intre în control Simona, la ultimul punct a avut un as după un unghi găsit extrem de interesant. Tormo pare însă dispusă să facă mult efort azi, să alerge mult după toate baloanele.

14.30: 1-0, începe bine Tormo, dar Simona Halep a avut două puncte câștigate și multă răbdare în desele schimburi de mingi care au avut loc deja până acum.

ÎNCEPE PARTIDA, Sorribes Tormo este la serviciu!

INFO: E destul de rece la Paris, sunt doar 13 grade Celsius..

14.20: Avem primele imagini de pe Chatrier, cele două jucătoare sunt pe teren și au început încălzirea oficială.

14.08: Final de meci, Sinner îl învinge pe Goffin cu 3-0 la seturi, 7-5, 6-0, 6-3. O așteptăm acum pe Simona, cam în 15 minute ar urma să înceapă partida sa.

13.35: Se profilează o mare surpriză, Goffin, fost finalist al Turneului Campionilor, fost jucător de top 10 ATP, a pierdut și al doilea set, cu 6-0, în fața tânărului Sinner.

13.10: Primul set s-a terminat în întâlnirea care a marcat debutul Roland Garrros pe arena Phillippe Chatrier. Italianul Sinner a câștigat prima manșă cu 7-5 în fața lui David Goffin.

Este un meci în premieră între cele două în circuitul WTA, meci care opune locul 2 mondial WTA și capul de serie numărul 1 la Paris și locul 70 în lume. Partida are loc pe arena centrală Philippe Chatrier, al doilea meci al zilei după Sinner - Goffin, care va începe la ora 12.

Simona Halep împlinește 29 de ani. Cifrele care o fac mare favorită la Roland Garros, turneu unde va debuta chiar duminică

Dacă Halep trece de sportiva iberică de 23 de ani, o poate înfrunta pe Irina Begu, care tot duminică va da piept cu Jill Teichmann din Elveția, după ora 16.

Simona Halep este campioană aici la Paris în 2018, având un raport excelent la French Open, ca victorii/înfrângeri, scor 28-9.

Întregul turneu e televizat pe EuroSport.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep!

Citește și:

Simona Halep, în primul tur de la Roland Garros: Iată la ce oră se va disputa meciul

Martina Navratilova prezintă marele avantaj al Simonei Halep la Roland Garros 2020

Ce spune Ion Țiriac despre șansele Simonei Halep de a câștiga Roland Garros 2020

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!