Simona Halep se apropie de podiumul celor mai bine plătite jucătoare din istoria tenisului

Simona Halep se apropie de podiumul celor mai bine plătite jucătoare din istoria tenisului

Simona Halep continuă să dea lovitura și pe plan financiar în tenisul mondial, după un nou trofeu WTA cucerit duminică la Melbourne.

Românca fost lider mondial WTA va urca începând de luni până pe poziția cu numărul 15 în clasamentul mondial. Ea a încasat un premiu de 31.000 de dolari și a atins astfel o bornă importantă în ceea ce privește câștigurile totale ale carierei sale.

Halep a ajuns la aproape 38 de milioane de dolari câștigate din tenis, iar sportiva născută la Constanța, în vârstă de 30 de ani este pe locul 4 în clasamentul încasărilor din tenis all-time, puțin sub Maria Sharapova, retrasă deja, care a atins 38.8 milioane de dolari în carieră.

ADVERTISING

Prima reacție a Simonei Halep după primul titlu cucerit în sezonul 2022

Primele două locuri sunt ocupate de surorile Williams, Serena și Venus, cu 95, respectiv 42 de milioane de dolari câștigați din tenis.

Mai exact, Halep a strâns până acum 37,95 milioane de dolari, fiind peste nume cunoscute ale sportului alb din top 10, precum Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka, Petra Kvitova, Angelique Kerber, Aga Radwanska sau Svetlana Kuznetsova.

ADVERTISING

Pentru Simona urmează o săptămână de pauză în circuitul WTA, căci nu va participa la turneul de 500 de puncte de la Sydney, urmând să-și înceapă aventura de la Australian Open pe 17 ianuarie.

Halep s-a impus în finala cu Veronika Kudermetova, scor 6-2, 6-3, în ultimul act al turneului Melbourne Summer Set 1.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!