Simona Halep iese din clasamentul WTA: Cum poate acumula din nou puncte, după procesul de dopaj

Simona Halep iese din clasamentul WTA: Cum poate acumula din nou puncte, după procesul de dopaj

Simona Halep (31 de ani) va ieși din clasamentul WTA după ce nu a aflat, încă, verdictul în cazul de dopaj în care este implicată.

Simona n-a mai jucat tenis de la US Open 2022, meciul cu Daria Snigur fiind ultimul pentru sportiva noastră. De atunci, Halep luptă pentru aflarea unui verdict final în procesul de dopaj în care este implicată după ce a fost suspendată provizoriu ca urmare a depistării pozitive cu roxadustat.

În octombrie 2022 a venit vestea suspendării provizorii a Simonei Halep, iar de atunci așteaptă un verdict final și nu a mai jucat tenis. Astfel, sportiva noastră și-a pierdut majoritatea punctelor câștigate până la suspendare și a ajuns pe locul 55 în clasamentul WTA, cu 1000 de puncte.

ADVERTISING

Însă, Simona Halep va îeși în curând din ierarhia mondială și va rămâne cu 0 puncte, după ce nu a mai participat la niciun turneu. După audierile de la Londra, care au avut loc la finalul lunii iunie, Simona Halep așteaptă verdictul din partea Sports Resolutions și ITIA.

Faptul că verdicitul final întârzie, termenul fiind prelungit pentru complexitatea cazului, îi atrage ieșirea din clasamentul WTA Simonei Halep pentru că aceasta nu poate participa la turneele nord-americane și nu-și poate apăra punctele câștigate anul trecut.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep a câștigat turneul de la Toronto în 2022. Ca să revină din nou în top, Simona Halep va trebui să acumuleze puncte prin participarea la turnee ITF și prin wild-carduri, dacă organizatorii vreunui turneu vor dori să o invite să participe.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!