Mesajul Simonei Halep înainte de aflarea verdictului în cazul de dopaj în care este implicată

Mesajul Simonei Halep înainte de aflarea verdictului în cazul de dopaj în care este implicată

Simona Halep, suspendată pe termen nelimitat de către ITIA, după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping în august 2022 la roxadustat, își așteaptă zilele acestea verdictul.

Sportiva noastră, dublă campioană de Grand Slam, a pledat nevinovată în fața instanței, iar acum așteaptă decizia Tribunalului Sports Resolutions de la Londra. Acesta trebuia să vina pe 13 iulie, dar, deoarece cazul este unul extrem de complex, momentan se întârzie.

Un mesaj al Simonei Halep, postat pe pagina sa oficială de Instagram poate da speranțe. Însoțit de o fotografie sugestivă, românca a postat un mesaj emoționant: "Ceea ce ai, toți pot avea. Dar ceea ce ești, nimeni nu poate fi".

ADVERTISING

După testul pozitiv la roxadustat de anul trecut, în luna mai românca a mai primit o lovitură, fiind acuzată și de nereguli în ceea ce privește pașaportul său biologic, fără însă ca cei de la ITIA să dea mai multe detalii în legătură cu această speță.

Orice sentință va primi Halep, aceasta va putea fi atacată cu recurs la TAS.

Simona Halep v Angelique Kerber match highlights (SF) | Australian Open 2018

"Iregularități în pașaportul biologic se referă la modificari ale unor parametrii pe care îi identifică laboratorul de control anti-doping. Sunt parametrii foarte bine stabiliți, identificați de laborator, încărcați în sistemul ADAMS (Anti-Doping Administration & Management System). Parametrii, indicatorii, markerii din pașaportul biologic al Simonei au fost analizați pe o perioadă mai lungă de timp (n.r.: 10 ani). Odată declanșat , se evaluează pașaportul ținând cont de mai mulți parametrii, analizați și anterior dar și după data la care a fost identificat ca moment «likely-doping» (n.r.: posibil doping). Un sportiv este testat pe pașaportul biologic de mai multe ori pe an. Atunci toate probele sportivului sunt evaluate raportat și la un program competițional, program de antrenament, informațiile de localizare pe care (n.r.: programul Athelte Central utilizat si de Simona Halep) le introduce în sistemul ADAMS", a declarat recent Gabriela Andreiașu, șefa ANAD, pentru cotidianul ProSport.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!