Simona Halep explică pe larg marea victorie cu Paula Badosa și oferă un avertisment: E o nouă Simona pe teren

Simona Halep explică pe larg marea victorie cu Paula Badosa și oferă un avertisment: E o nouă Simona pe teren

Simona Halep a etalat o prestație măreață, ca pe timpuri am spune, în fața Paulei Badosa și este calificată în optimi la Madrid, acolo unde o va întâlni luni pe Cori Gauff din SUA.

Românca dublă campioană de Grand Slam a eliminat-o după un meci fulger pe locul 2 mondial WTA, din Spania, Paula Badosa, care pe final de partidă a avut lacrimi în ochi de neputință și frustrare.

6-3, 6-1, a fost scorul pentru Halep, care la conferința de presă oficială de după joc a explicat pe larg care a fost cheia succesului, spunând că un rol important în victorie l-a avut și Patrick Mouratoglou, evident, noul său antrenor: „A fost un meci grozav, în opinia mea, cred că am jucat bine, a fost dificil să joc împotriva ei, era pentru prima dată, nu știam exact la ce să mă aștept. Știam însă că trebuie să lupt pentru fiecare punct, să fiu concentrată, să dau tot ce am și cred că m-am descurcat. Sunt mulțumită cu felul în care am jucat, a fost exact ce am discutat înainte de partidă”.

ADVERTISING

Simona Halep o elimină pe Badosa și e în optimi la Madrid

Întrebată de jurnaliștii prezenți la sala de conferințe de la Caja Magica dacă în această partidă am putut urmări o mai veche Simona sau o Simona reinventată (varianta 2.0), Halep a răspuns râzând: „Noua Simona. Cred că am îmbunătățit mult în aceste ultime săptămâni, mai ales la această vârstă, și vreau să cresc și mai mult. Iau acest meci ca pe un boost de încredere. Mă încred sută la sută în ce îmi spune Patrick și mă bucur că pot transpune pe teren pentru că e diferit când execuți la antrenament față de meciul oficial. Am fost foarte concentrată, știam să trebuie să fiu pentru fiecare punct, pentru că ea e numărul 2, e pe val, a câștigat multe meciuri bune, dar simțeam că am șansa mea și jocul cu care să pot să câștig meciul. Am făcut tot ceea ce am vorbit înainte. Asta contează mult, nu rezultatul, deși și acesta este important când vii după o perioadă cu meciuri mai puține și orice victorie contează”, mai adăuga Halep, 21 WTA la vârsta de 30 de ani.

În fine, a fost abordat și subiectul legat de parteneriatul cu noul său antrenor Patrick Mouratoglou și de ce înseamnă pregătirea unui asemenea meci cu tehnicianul francez: „Analiză video nu, doar discutăm, știe foarte bine ce trebuie să-mi spună, eu știu ce trebuie să fac în teren pentru că înțeleg foarte bine ce îmi spune, sunt discuții simple și exact cum îmi plac mie, nu e nimic exagerat, iar deocamdată, deși sunt doar două meciuri, totul este foarte bine”, a terminat conferința sportiva născută la Constanța.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceasta va evolua luni la Madrid cu CoCo Gauff, 16 WTA la 18 ani, cea pe care deja a învins-o de două ori în carieră.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!