Simona Halep este sfătuită să meargă rapid la TAS pentru a debloca verdictul. Când poate reveni în circuit românca

Simona Halep este sfătuită să meargă rapid la TAS pentru a debloca verdictul. Când poate reveni în circuit românca

Simona Halep este în continuare suspendată pe termen nelimitat, ea neprimind nici acum un verdict din partea Tribunulului Sports Resolutions de la Londra, având în vedere scandalul de dopaj în care este implicată.

Ea a primit o pozitivare a unui test anti-doping efectuat după eliminarea de la US Open din primul tur, în 2022, în fața ucrainencei Daria Snigur. Substanța interzisă găsită în corpul lui Halep a fost roxadustat, un medicament folosit în tratamentul anemiilor severe.

Cel mai probabil, o decizie finală va veni undeva la finele lunii august, după spusele avocatului Simonei Halep, care este sfătuită să atace rapid la TAS, în baza faptului că Tribunalul Sports Resolutions întârzie verdictul, trecând deja aproape 60 de zile de la audiere, iar termenul maxim era de 14 zile.

Simona Halep vs. Sloane Stephens | Full Match | 2018 Rogers Cup Final

Mădălina Diaconu, o fostă juristă a Comitetului Olimpic Internațional, a declarat: "Simona poate deschide, acum, acțiune împotriva Sport Resolutions și a Agenției de Intergritate a Tenisului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Este foarte greu, se poate, nu este imposibil, dar este foarte greu! Ar trebui în acest caz ca Sport Resolutions să întârzie atât de mult cu sentința arbitrală încât să se poată demonstra că, practic, s-au făcut vinovați de denegare de dreptate. Orice este posibil, dar cazurile de contaminare sunt deosebit de speciale. În categoria de cazuri speciale de dopaj, practic ce i s-a cerut Simonei de către panelul Sport Resolutions a fost să aducă dovada sau dovezile, foarte solide, foarte clare și îndestulătoare despre două aspecte.

ADVERTISING

Primul aspect, foarte important, să demonstreze cum a ajuns substanța interzisă în corpul său, altfel decât printr-o intenție de dopaj. În al doilea rând, să demonstreze, de asemenea, cu dovezi foarte, foarte clare și suficiente, că nu a avut, nicio secundă, intenția de a se dopa și că nici nu a fost neglijență, ea sau echipa ei, în situația dată. Sunt două condiții foarte greu de demonstrat, dar se pot demonstra. Au mai fost cazuri în care alți sportivi, care au avut de-a face cu cazuri de contaminare, mai ales alimentară, au reușit să obțină câștig de cauză mai ales la TAS, la Lausanne", a declarat Mădălina Diaconu, potrivit ProSport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Avocata acreditată pe lângă Curtea de Arbitraj independent d’Expert Suisse crede ca Halep poate reveni in circuit destul de repede, maxim in primavara anului viitor: "Vestea bună este că tocmai s-au îmbunătățit procedurile la TAS! A fost publicat un nou regulament care, acum, prevede termene mult mai scurte și care sunt imperative, de data aceasta, pentru arbitri. Acum, la TAS s-a schimbat situația și s-au introdus niște termene care sunt imperative. Este greu de estimat, însă, presupun că, în acest caz, dacă s-ar ajunge la TAS, ar fi un dosar care s-ar putea rezolva între 6 și 8 luni, probabil", a conchis Diaconu.

ADVERTISING

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de tenis din august 2022, ieșind recent din clasamentul top 1000 WTA.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!