Simona Halep, campioană la Toronto după o finală de poveste cu Beatriz Haddad Maia

Simona Halep, campioană la Toronto după o finală de poveste cu Beatriz Haddad Maia

Simona Halep a triumfat în finala WTA Masters 1000 de la Toronto, acolo unde a dat piept cu Beatriz Haddad Maia, după un meci greu, echilibrat, terminat în trei seturi.

Sportiva noastră de 30 de ani s-a impus cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, după două ore și 18 minute de joc.

Haddad Maia începea perfect această finală WTA 1000 de la Toronto, cu un 3-0 periculos pe tabelă, un 3-0 venit după multe erori neforțate ale Simonei, multe duble greșeli, chiar trei la rând într-unul din game-uri..

Cumva însă, de la acest scor, Simona a început să găsească toate răspunsurile. Să lovească precis pe fundul terenului și mai ales lung, să îi intre primele servicii, să aibă o atitudine proactivă și să lupte pentru fiecare punct până la ultima picătură de sudoare. Acest lucru s-a văzut treptat și pe tabelă, acolo unde românca a câștigat toate cele 6 game-uri la rând rămase, într-o manieră entuziasmantă.

Într-o atmosferă de zile mari pe centralul de la Toronto, unde parcă Simona se simțea ca la ea acasă la Constanța, setul doi părea că începe în control până la 30-15. Moment în care s-a rupt filmul practic, iar românca dublă campioană de Grand Slam a început să facă greșeli după greșeli.

ADVERTISING

S-a făcut 4-0, s-a ajuns la 5-2, dar mental Simona pierduse setul demult, poate chiar în primele puncte ale acestei manșe total disparate, câștigată pe merit de sportiva braziliană.

Decisivul a fost și el unul de poveste. Haddad Maia începea bine, avea tupeu, simțea că poate reveni complet în joc, că o poate învinge din nou pe Simona. Însă mentalul Simonei, unul de o mare campioană s-a reactivat din nou.

Jocul a început să meargă șnur, s-a distanțat românca la 4-1, Maia s-a mai agățat cu ultimele puteri, însă scorul final a fost unul de 6-3.

Este al 24-lea trofeu WTA pentru Halep, al 9-lea de tip Masters 1000, al doilea turneu doar în acest an după acela din ianuarie, Melbourne Summer Set.

Începând de luni, sportiva de 30 de ani va urca până pe locul 6 WTA. De asemenea, trebuie spus că este primul titlu pe care Halep îl cucerește alături de noul său antrenor Patrick Mouratoglou. În plus, la Rogers Cup, Simona devine cel mai titrat sportiv, cu trei trofee câștigate în carieră, două la Montreal și unul aici la Toronto.

ADVERTISING

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, SIMONA HALEP ESTE CAMPIOANĂ LA TORONTO, 6-3 ÎN DECISIV!

22.50: A avut ceva emoții Maia, era 30-30, însă a găsit două prime servicii foarte precise. 5-3, servește pentru meci Halep!

RĂSPUNS FABULOS AL SIMONEI, FACE ȘI EA GAME ALB, MERGE LA 5-2 ȘI E LA DOAR UN PAS DE TROFEU!

22.41: 2-4, game alb făcut de braziliană, unul dintre puținele astfel de game-uri din acest meci.

22.37: Este pentru prima dată când Halep se distanțează la trei game-uri în fața în decisiv, poate fi un mare punct de cotitură!!

22.33: Încă un break, e o sarabandă a breakurilor în această manșă decisivă. 3-1, Halep vine din nou în față.

22.26: Pentru câțiva milimetri (care peste câteva zeci de minute este foarte probabil să se dovedească decisivi), Simona pierde acest game, unul întins pe durata a circa 10 minute, chinuitor. Ultimul punct a fost decis de hawk-eye..

22.17: Halep face un prim break după o pauză de circa o oră! 2-0, incredibil acest ultim game, pierdut de Haddad după o eroare neforțată.

22.11: Rezistă mental eroic Halep! 1-0, multiple șanse de break salvate în fața lui Maia. Va fi un decisiv dramatic..

VOM AVEA SET DECISIV! Haddad Maia câștigă un set în care efectiv a defilat pe teren, scor 6-2. Ce ne așteaptă oare în manșa a treia?

ADVERTISING

21.58: Simona rămâne cu speranțe, câștigă un game și va încerca să mai reziste..

21.55: Este 5-1, în principiu ne îndreptam spre un decisiv..

21.51: Simona începe munca de reconstrucție de la 0-4 în această manșă. Să vedem dacă se va repeta istoria..

21.49: Halep face greșeli după greșeli în acest set...este 4-0!

INFO: Haddad Maia a cerut intervenția terapeutului, probleme la degetele mâinii stângi.

21.42: O dublă greșeală flagrantă și Halep pierde încă un game..este 0-3, fix ca în debutul primei manșe.

21.39: Avem cumva o repetare a scenariului din startul partidei, Maia se duce la 2-0. Halep a avut și acum mingi de break ratate..

21.34: Break la debut de set secund, 1-0, de la 30-15 însă, când Simona părea că este în control.

SIMONA HALEP ÎNCHEIE IMPERIAL ACEASTĂ PRIMĂ MANȘĂ! Au fost șase game-uri consecutive pentru dubla campioană de Mare Șlem, care practic a dominat întâlnirea de la acel nefericit 0-3.

21.23: 5-3 Halep! În continuare își ține serviciul, atmosfera este una senzațională la Toronto, avem impresia că asistăm la o partidă disputată la Cluj, București sau Constanța.

EXCEPȚIONALĂ SIMONA! Mai vine un break, din ce în ce mai apăsat pe fundul terenului lovește Halep, din ce în ce mai precis, are retururi din ce în ce mai puternice. Are 4-3 și serviciul acum!

21.12: 3-3, vine și primul as al Simonei, care se duce la trei game-uri consecutive. Este egalitate pe tabelă, Halep începe să aibă un serviciu solid.

DAR VINE BREAKUL! Simona a avut cam toate răspunsurile în acest final extrem de echilibrat de game. Este 3-2, două puncte consecutive făcute de româncă.

INFO: Alte două mingi de break irosite de Simona!

21.01: Și da! Simona sparge gheața în această finală. În sfârșit au intrat primele servicii, este 1-3, rămâne în continuare un singur break avans.

20.57: A fost un game foarte lung, de circa 10 minute, Simona a avut șansele sale de break, de două ori, ratate însă, din păcate. 3-0, continuă startul fulminant al braziliencei.

20.47: Simona pierde game-ul după a treia dublă greșeală la rând, uluitor, 0-2, început ezitant al româncei!

INFO: Două duble greșeli făcute deja de româncă..

20.42: Prim game făcut de Maia, e greu de jucat împotriva unei stângace, brazilianca găsește unghiuri foarte bune la serviciu.

ÎNCEPE PARTIDA, Haddad Maia este la serviciu!

20.34: Avem primele imagini de la Toronto, cele două sportive au intrat în arenă și au început încălzirea oficială.

Poate fi al 9-lea trofeu WTA 1000 pentru Simona Halep, care a avut un parcurs impecabil până acum la Toronto, cu doar un set pierdut, chiar sâmbătă la Jessica Pegula. Cu victoria de ieri, Halep a revenit în top 10 și acum are o revanșă de luat în fața lui Maia, cea care a învins-o dramatic în semifinale la Birmingham, pe iarbă, în luna iunie. Este totuși 2-1 la general pentru româncă, cea care se poate duce la trei trofee în istoria Rogers Cup, după cele din 2016 si 2018.

În plus, financiar vorbind, câștigătoarea turneului pleacă acasă cu suma de 439.700 de dolari. De asemenea, cea care va triumfa în finală se va alege și cu 900 de puncte în clasamentul WTA.

Simona Halep și-a aflat adversara din finala de la Toronto

Iar în ceea ce privește cotele book-makerilor, Halep e favorită certă, având o cotă ce variază între 1.54 și 1.60 la 1, în timp ce Haddad Maia are o cotă ce variază între 2.37 și 2.60.

Partida va fi televizată pe DigiSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!