Simona Halep a pus punct unei serii impresionante de participări consecutive la turneele de Mare Șlem

Simona Halep a pus punct unei serii impresionante de participări consecutive la turneele de Mare Șlem

Simona Halep a pus capăt, după ce a anunțat luni că nu va participa la turneul de Mare Șlem de la US Open, din cauza riscurilor provocate de pandemia de coronavirus, uneri serii impresionante de participări la turneele de tip Grand Slam.

Dubla campioană de Mare Șlem, la Roland Garros și Wimbledon, pune punct astfel unei serii de 38 de participări la rând la turneele de GS. Această serie a început acum fix 10 ani, în 2010, tot la turneul de la Flushing Meadows.

Simona Halep nu merge la US Open 2020

Acum, US Open se va desfășura cu totul altfel, în condiții extrem de speciale, fără fani în tribune și cu restricții impuse atât jucătorilor, cât și staff-urilor, arbitrilor sau copiilor de mingi.

ADVERTISING

În cele 38 de participări avute până acum la trofeele de Mare Șlem, Simona a cucerit 2 titluri, la RG și Wimbledon, 2018 și 2019, dar a ratat și alte 3 finale, RG 2014 și 2017, plus Australian Open în 2018.

Are și trei semifinale la acest nivel major, Wimbledon 2014, US Open 2015 și Australian Open 2020.

Halep are un procentaj excelent la nivel de victorii/înfrângeri la turneele de tip GS, 72 la sută, cel mai bun fiind la Roland Garros, 76 %.

La US Open vor participa doar 4 dintre sportivele din top 10 WTA: Karolina Pliskova, Sophia Kenin, Serena Williams și Naomi Osaka. Și pe tabloul masculin sunt retrageri importante, e vorba de, printre alții, Roger Federer și Rafael Nadal, dar și Stan Wawrinka sau Gael Monfils.

ADVERTISING

La ediția de anul trecut de la US Open, Simona a fost eliminată în runda a două de americanca Taylor Townsend, ajunsă pe tabloul principal după ce-a trecut de calificări.

US Open 2020 se desfășoară în perioada 31 august – 13 septembrie.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep!

Citește și:

Câți bani câștigă Simona Halep din sponsorizări. Anunțul făcut de Forbes

Performanță uriașă pentru Simona Halep după câștigarea turneului de la Praga

Simona Halep a sărbătorit titlul de la Praga într-un mod...neobișnuit

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!