Simona Halep nu merge la US Open 2020

Simona Halep nu merge la US Open 2020

Simona Halep a luat decizia de a nu participa la US Open 2020.

Prin intermediul rețelelor de socializare, tenismena noastră, care ieri a câștigat turneul de la Praga, își motivează decizia spunând că „alege să-și pună sănătatea pe primul loc”, într-o perioadă în care SUA continuă să aiba zeci de mii de cazuri de coronavirus pe zi.

"După ce am cântărit toți factorii și am luat în calcul circumstanțele excepționale pe care le trăim, am decis că nu voi călători la New York pentru a juca la US Open.

Am spus întodeauna că-mi voi pune sănătatea înaintea dorinței de a juca și din acest motiv aleg să rămân în Europa și să mă antrenez. Știu că Federația de Tenis din SUA și WTA lucrează din greu pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță și le urez un turneu reușit", se arată în comunicatul Simonei.

ADVERTISING

Pe lângă Simona Halep, de la US Open 2020 vor lipsi și alte tenismene de top, precum Ashleigh Barty, Elina Svitolina sau Belinda Bencic.

De asemenea, din circuitul masculin vor absenta Rafael Nadal și Roger Federer.

US Open 2020 se desfășoară în perioada 31 august - 13 septembrie.

La ediția de anul trecut de la US Open, Simona a fost eliminată în runda a două de americanca Taylor Townsend, ajunsă pe tabloul principal după ce-a trecut de calificări.

ADVERTISING

Cea mai bună performanță a Simonei la Flushing Meadows s-a petrecut în 2015, când a ajuns până în semifinale.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!