Simona Halep a primit răspunsul după acuzațiile că a fost trădată din România

Simona Halep a primit răspunsul după acuzațiile că a fost trădată din România

Simona Halep (32 de ani) a primit, vineri, răspunsul după ce a acuzat că a fost sabotată din România în scandalul de dopaj în care a fost implicată.

Într-o reacție recentă, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj și a aflat că poate reveni pe teren, Simona Halep a declarat că proba de sânge recoltată în România nu a fost tratată conform condițiilor optime pentru analizele de dopaj.

Totuși, Laboratorul de Control Doping din România a venit cu o replică, vineri, și și-a explicat punctul de vedere.

ADVERTISING

"Laboratorul de Control Doping din România nu este APMU (n.r. Athlete Passport Management Units)

  • Laboratoarele de control doping nu au rolul de custode al pașaportului sportivilor;
  • Laboratorul de Control Doping din România, conform Codului Mondial Anti-Doping, Standardului Internațional pentru Laboratoare și documentelor complementare, nu este informat cu privire la identitatea sportivilor;
  • Laboratorul de Control Doping din România nu a fost informat cu privire la identitatea domnișoarei Simona Halep;
  • Recepția și analiza probelor, raportarea datelor analitice ale parametrilor hematogici și a datelor referitoare la temperatură (valori de temperatură înregistrate de la recoltarea probelor, pe parcursul transportului probelor, recepția în laborator și până la omogenizarea probelor înainte de analiză), elaborarea și predarea documentației laboratorului către APMU și ITIA au fost realizate în conformitate cu prevederile Codului Mondial Anti-Doping, ale Standardului Internațional pentru Laboratoare și a documentelor complementare emise de WADA;
  • Datele de identificare ale Laboratorului de Control Doping din România au fost precizate pe documentația transmisă către APMU și ITIA, conform prevederilor documentului tehnic TDDOC al WADA", a fost pledoaria celor de la Laboratorul de Control Doping, citați de iamsport.ro.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep a spus că problemele din pașaportul biologic au apărut din cauza laboratorului WADA acreditat de la București, care ar fi procesat greșit probele de sânge luate.

"Eu nu am știut ce este cu acel document legat de proba de sânge. Dar îmi aduc aminte că eram la Lausanne și erau niște ecrane. Vine fratele meu și zice: 'tu vezi că scrie în română pe document?' Și văd steagul României. Am avut un moment în care n-am mai putut să zic nimic. A fost un șoc inexplicabil. Este foarte greu și acum.

ADVERTISING

A fost cel mai mare șoc din viața mea să știu că proba din București a fost testată neținând cont de reguli. Au fost 2 ore și ceva în care sângele meu a stat la temperatură greșită. Eu mi-am exprimat și acolo părerea că o carieră de 25 de ani poate fi distrusă prin neglijență, reavoință. Nu se poate să se întâmple așa ceva la un nivel atât de înalt. De aceea m-am simțit trădată. Nu am cerut să fiu favorizată, dar țin foarte mult să se respecte niște reguli, să fiu testată așa cum trebuie. S-a dovedit că nu există nicio urmă de dopaj în sângele meu", a spus Simona Halep la Antena 3.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!