Se cunosc ultimele două echipe retrogradate din Premier League, după o ultimă etapă dramatică

Se cunosc ultimele două echipe retrogradate din Premier League, după o ultimă etapă dramatică

Duminică seara, Premier League și-a tras cortina peste acest sezon 2022/2023, iar ultimele mari necunoscute erau reprezentate de cine va retrograda, alături de Southampton.

Așadar, Everton s-a impus pe teren propriu cu Bournemouth, scor 1-0, gol Doucoure în minutul 57 și astfel a scăpat de marile emoții, punându-le în spatele său, sub linia retrogradării pe Leicester și Leeds.

Leicester a învins cu 2-1 pe West Ham dar a fost insuficient, căci a terminat cu 34 de puncte, prima sub linie, la 2 puncte sub Everton. Pe 19 a terminat Leeds, care a fost învinsă cu 4-1 acasă de Tottenham. Echipa de pe Elland Road se întoarce în Championship după 3 ani, iar Leicester merge în liga secundă după 9 ani.

Ce mai știm după această ultimă etapă, este că Aston Villa prinde ultimul loc de cupă europeană, 7, care merge în Conference League, după ce a trecut cu 2-1 de Brighton. Villa a avut 61 de puncte, unul peste Tottenham, și două peste Brentford, care a învins, culmea, campioana Manchester City, scor 1-0.

ADVERTISING

În alte partide, Arsenal s-a impus cu 5-0 pe teren propriu în fața celor de la Wolves, iar Southampton a fost protagonista unui meci spectaculos în compania celor de la Liverpool, scor 4-4, rezultat care a contat doar pentru palmares.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!