Luton Town, echipă aflată acum cinci ani în a patra divizie din Anglia, a promovat miraculos în Premier League

Luton Town, echipă aflată acum cinci ani în a patra divizie din Anglia, a promovat miraculos în Premier League

Micuța grupare Luton Town, club englez fondat în 1885, a reușit o promovare de poveste sâmbătă seara în Premier League, la capătul unui meci de baraj disputat pe Wembley în fața celor de la Coventry City, terminat după loviturile de departajare.

Luton a promovat în premieră în noul format Premier League, însă revine în prima ligă engleză după o pauză de 31 de ani. O performanță uluitoare, mai ales că Luton era în 2018 în liga a patra engleză, iar în 2014 chiar în liga a cincea, una practic de amatori!

ADVERTISING

Sâmbătă, în prezența a peste 85.000 de fani, Luton a trecut de Coventry, după 1-1 pe parcursul celor 120 de minute regulamentare, plus 6-5 la penaltiuri, singurul care a ratat fiind Fankaty Dabo, rezervă în ultima vreme la Coventry.

O fiestă fantastică așadar pentru micul oraș de 225.000 de locuitori, aflat la 60 de kilometri de Londra, cunoscut mai degrabă pentru aeroportul său. Singurul trofeu din panoplia clubului este o Cupă a Ligii cucerită în 1982. Rămâne de văzut dacă stadionul din Luton, de pe Kenilworth Road, cu o capacitate de doar 10.000 de locuri, va fi omologat pentru Premier League, mai ales că el este construit după un stil rustic, între locuințele din jur, iar fanii oaspeților care vor să ajungă la meci trebuie să treacă prin curțile sau terasele unor case pentru a ajunge la stadion. Luton trebuie să facă acum investiții de cel puțin 10 milioane de euro numai pentru modernizarea arenei, dacă vrea să își joace meciurile acasă.

ADVERTISING

Luton se alătură nou-promovatelor Burnley și Sheffield United, formații promovate direct în EPL.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!