Destinații pentru o vacanță de neuitat cu copiii în Grecia

Destinații pentru o vacanță de neuitat cu copiii în Grecia

Poți merge în Grecia în luna de miere, ba chiar să te căsătorești sau să reaprinzi flacăra pasiunii, poți merge să te odihnești, să te relaxezi, poți merge să te distrezi cu prietenii, dar poți merge foarte bine în vacanță cu familia.

Pentru că grecii iubesc copiii și știu cum să facă din destinațiile și atracțiile lor turistice locuri prietenoase cu aceștia.

Se poate spune că oriunde mergi în Grecia e în regulă să iei copiii cu tine, dar câteva destinații sunt mai potrivite decât altele.

În cazul în care plănuiești să-ți faci vacanța în Grecia împreună cu copii mici, și nu dorești să petreci prea mult timp cu ei pe drum sau în transferuri, alege o insulă sau o stațiune care să aibă zbor direct din România. Sau optează pentru un pachet cu charter și, eventual un hotel de tip all-inclusive.

Timpii de transfer de la aeroport pot varia, prin urmare verifică dacă locul pe care l-ai ales pentru vacanță are un drum scurt de la poarta de intrare aeriană. De pildă, în Kefalonia, va trebui să parcurgi un drum de două ore de la aeroport până în populara stațiune Fiskardo, aflată în nordul insulei, în vreme ce drumul până în fermecătoarea Katelios, din sud, durează doar 45 de minute.

ADVERTISING

Conform Santorinidave.com, cele mai potrivite pentru o vacanță cu familia sunt insulele Naxos, Mykonos, Creta, Rhodos și Corfu, toate cu plaje minunate pentru cei mici și cu o atmosferă de familie. Santorini este de obicei văzută ca o destinație pentru cupluri, dar și familiile găsesc multe de făcut acolo, mai cu seamă dacă copiii nu sunt chiar atât de mici. Dacă au peste 6 ani, garantat nu se vor plictisi.

Corfu

Aflată în nordul Mării Ionice, frumoasa insulă Corfu este unul dintre cele mai bune locuri din Grecia pentru o vacanță cu copiii. Cunoscută pentru plajele sale paradisiace cu nisip fin, pentru orașul vechi elegant, presărat cu case venețiene colorate, pentru peisajul bogat și verde, Corfu oferă o mare varietate de atracții și activități pentru copii.

De departe cea mai plăcută activitate a copiilor în timpul vacanței este joaca pe plajă, construirea de castele de nisip, înotul, vânătoarea de „comori”. Plajele de pe insula Corfu sunt ideale pentru cei mici, deoarece sunt în mare parte nisipoase, cu ape curate și calme. Există, de asemenea, plaje organizate, cu facilități pentru familii – sporturi nautice, salvamari, restaurante și baruri pe plajă – acestea pot fi găsite în zone precum Paleokastritsa, Agios Gordios, Glyfada.

ADVERTISING

Copiilor le va plăcea și orașul vechi din Corfu, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, și vor rămâne cu amintiri pe viață.

La capitolul mâncare, nu poți greși cu Corfu, pentru că bucatele sunt simple și delicioase. Alege însă locurile frecventate mai mult de localnici și nu de turiști, unde riști să scoți prea mult din buzunar pentru ceva mediocru.

Creta

Creta este o altă destinație excelentă pentru familii. Nici nu ar fi greu din moment ce este cea mai mare insulă a Greciei. Numai că asta vine și cu un dezavantaj. E mai greu de explorat, așa că sugestia este ca în Creta să închiriezi o mașină, pentru a te putea deplasa în voie.

Dacă-ți petrecți vacanța în partea de vest a Cretei, adică în Chania, nu rata celebrele plaje Balos, Falasarna și Elafonisi. Bucură-te de scufundări împreună cu adolescenții tăi sau de o vânătoare de comori cu copiii mai mici în exotica Grădină Botanică.

Puteți fi cu toții arheologi pentru o zi, aflând câte ceva despre civilizația minoică, iar ziua să v-o încheiați cunoscând și această bucătărie.

Dacă ești în Heraklion, nu rata frumosul port venețian Rethymno. Creta are foarte multe palate minoice de vizitat, castele impresionante de „cucerit”, așezări medievale de explorat.

ADVERTISING

În Heraklion, afli mai multe despre civilizația minoică printr-un program educațional interactiv pentru viața minoicilor, cu activități și jocuri în natură care implică toată familia. Învățați cu toții cum să faceți biscuiți cretani, săpun din ulei de măsline, vizitați insula Spinalonga și orașul antic Elounda.

O idee bună ar fi și o excursie la Mochlos, o mică insulă, unde veți putea vedea cel mai vechi măslin din lume. 

Rhodos

În cea mai mare dintre insulele arhipelagului Dodecanez, Rhodos, bifează negreșit Orașul Vechi, fascinant atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Bucură-te de o plimbare relaxantă cu familia pe celebra stradă Sokratous. Tinerii călători vor adora atmosfera vibrantă a acesteia și magazinele mici, pline de suveniruri colorate. Sokratous este cea mai populară stradă comercială din Orașul Vechi și, de obicei, devine foarte aglomerată în perioada de vară. Pe drumul spre port, faceți o oprire în Piața Ippokratous (Hippocrates), unde copiilor le va plăcea să se joace în jurul fântânii Castellania, situată chiar în centrul acestei frumoase piețe.

În Piața Ippokratous vei descoperi o mare varietate de cafenele și restaurante tradiționale, acesta fiind un loc minunat pentru a vă relaxa cu toții după o plimbare lungă și a savura o înghețată delicioasă sau a gusta din delicatesele locale la una dintre micile taverne de aici.

Alte locuri foarte interesante pentru copii în Vechiul Oraș Rhodos sunt Muzeul de Arheologie, Turnul cu Ceas (Roloi) și, desigur, Palatul Marelui Maestru (cunoscut și sub numele Kastello), aflat la capătul Străzii Cavalerilor, care arată ca în secolul XIV, când a fost ridicat.

Palatul Marelui Maestru avea dimensiuni uriașe, incluzând peste 150 de camere. A servit ca locuință a Maestrului Cavalerilor Ioaniți, precum și ca centru administrativ. În prezent, Palatul funcționează ca muzeu și doar 24 dintre numeroasele sale încăperi sunt deschise vizitatorilor.

Te poți plimba prin palat împreună cu familia, admirând frumoasele statui din perioadele greacă și romană, aflate în curtea generoasă. Explorați spațiile interioare ale palatului și priviți minunatele fresce, marmura multicoloră și mozaicurile uimitoare. Și nu ratași Camera Meduzei: cel mic va fi fascinat de mozaicul Meduzei, mitica Gorgonă cu păr de șerpi.

Îndreptați-vă apoi către portul Mandraki, unde, cândva, conform legendei, s-a aflat Colosul din Rhodos, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Astăzi, statuile a doi cerbi – un mascul și o femelă – se află acolo unde odinioară se aflau picioarele Colosului.

Nu rata șansa de a vizita cele trei mori de vânt medievale din piatră, aflate chiar vizavi de port, și frumoasa cetate a Sfântului Nicolae, patronul marinarilor. Acest loc funcționează acum ca far și oferă una dintre cele mai frumoase priveliști ale Orașului Nou din Rhodos.

Unul dintre cele mai încântătoare locuri din Rhodos este, cu siguranță, Valea Fluturilor sau „Petaloudes” (fluturi, în greacă), așa cum obișnuiesc să o numească localnicii. Valea verde te va umple de liniște și veți descoperi pe traseu un mic râu și o cascadă.

Pe parcursul plimbării (între lunile iunie și septembrie), veți fi permanent înconjurați de fluturii  care se camuflează pe trunchiurile copacilor. Odihniți-vă pe una dintre băncile de lemn pe care le veți întâlni pe drum și admirați frumusețile unice ale acestui paradis natural.

Vă puteți completa excursia de familie cu o vizită la Muzeul de Istorie Naturală, situat tot în Valea Fluturilor. Punctul de atracție al muzeului este incubatorul, unde fluturii se reproduc într-o zonă protejată, în condiții climatice stabile și într-un mediu ideal. Intrarea pentru copiii sub 12 ani în Valea Fluturilor este gratuită.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇