S-a stabilit primul sfert de finală de la Cupa Africii pe Națiuni

S-a stabilit primul sfert de finală de la Cupa Africii pe Națiuni

Sâmbătă au avut loc primele două meciuri din optimile de finală de la CAN 2024, Cupa Africii pe Națiuni, iar meciurile au fost unele spectaculoase, terminate în principiu cu victoria favoritelor.

În prima partidă a zilei, Angola a dispus clar de Namibia cu 3-0, după un meci în care ambele echipe au avut câte un eliminat, iar golurile au fost marcate de Gelson Dala o dublă și de Mabululu.

Marele derbi al zilei a fost meciul dintre Nigeria și Camerun. Acolo, vulturii verzi s-au impus cu scorul de 2-0, după ce Lookman de la Atalanta a marcat din pasa lui Osimhen, iar același Lookman a făcut dubla în minutul 90.

Angola - Nigeria este așadar primul sfert de finală al competiției găzduite de Coasta de Fildeș, iar duminică avem meciurile Guineea - Guineea Ecuatorială și Egipt - RD Congo.

ADVERTISING

Nigeria s-a calificat în faza optimilor după ce a ocupat poziția a 2-a în Grupa A a turneului, din care au mai făcut parte Guineea Ecuatorială, Coasta de Fildeș și Guinea-Bissau.

Angola s-a calificat în faza optimilor de finală după ce a ocupat primul loc în Grupa D a competiției, din care au mai făcut parte Burkina Faso, Mauritania și Algeria, selecționată care a fost eliminată, în mod surprinzător, din faza grupelor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!