S-a stabilit prima semifinală de la Turneul Campioanelor

S-a stabilit prima semifinală de la Turneul Campioanelor

Jucătoarele spaniole Garbine Muguruza şi Paula Badosa vor fi adversare în semifinalele Turneului Campioanelor la tenis, găzduit de oraşul mexican Guadalajara, după ce Muguruza a învins-o pe estoniana Anett Kontaveit cu 6-4, 6-4, duminică, în ultimul său meci din Teotihuacan.

Campioană la Roland Garros în 2016 şi la Wimbledon în 2017, Muguruza era obligată să se impună în meciul cu Kontaveit, care era deja virtuală câştigătoare a grupei. Iberica a obţinut victoria după o oră şi 28 de minute, oprind seria de succese consecutive a estonienei la 12, Kontaveit venind după patru titluri obţinute la Cleveland, Ostrava, Moscova şi Cluj-Napoca, în septembrie şi octombrie.

ADVERTISING

Kontaveit îşi va afla luni adversara din semifinale, belarusa Arina Sabalenka, principala favorită, sau grecoaica Maria Sakkari, care vor fi adversare în Grupa Chichen Itza.

Spania va avea sigur o adversară în finala competiţiei, Muguruza sau Badosa urmând să a doua reprezentantă a Spaniei în această poziţie după Arantxa Sanchez, care a fost învinsă de Steffi Graff în 1993, la Madison Square Garden din New York.

Marea învinsă a zilei de duminică este jucătoarea cehă Karolina Pliskova, a treia favorită, care conta pe o victorie a estonienei Kontaveit, coroborată cu succesul obţinut în faţa conaţionalei sale Barbora Krejcikova, cap de serie numărul doi, cu 0-6, 6-4, 6-4, pentru a ajuns în semifinale pentru a patra oară consecutiv.

ADVERTISING

Grupa Teotihuacan
Clasament

1. Anett Kontaveit (Estonia/N.8) 2 victorii - 1 înfrângere (4-2 la seturi, +9 la ghemuri)
2. Garbine Muguruza (Spania/N.6) 2-1 (5-3 la seturi, +2 la ghemuri)
3. Karolina Pliskova (Cehia/N.3) 2-1 (4-4 la seturi)
4. Barbora Krejcikova (Cehia/N.2) 0-3 (2-6 la seturi)


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!