S-a stabilit finala feminină de la Indian Wells

S-a stabilit finala feminină de la Indian Wells

Kazaha Elena Rîbakina a surclasat-o pe poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, şi o va întâlni pe belarusa Arina Sabalenka în finala turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, transmite AFP.

Elena Rîbakina, locul 10 mondial, campioana de anul trecut de la Wimbledon, a impresionat în victoria cu 6-2, 6-2 din meciul cu Iga Swiatek, încheiat după o oră şi 16 minute, după meci poloneza explicând că a acuzat „o durere uşoară la nivelul coastelor”. Rîbakina a trecut şi în optimi de finală la Australian Open de Swiatek, care spera să reuşească dubla la Indian Wells, lucru pe care l-a izbutit doar Martina Navratilova în 1990-1991.

Prima jucătoare din Kazahstan ajunsă în ultimul act într-un turneu de această categorie, care vine imediat după cele de Mare Şlem, Rîbakina va încerca să-şi ia revanşa în faţa Arinei Sabalenka (2 WTA), ce a învins-o la începutul anului în finala de la Australian Open şi a câştigat toate cele patru întâlniri directe de până acum.

În prima semifinală, Sabalenka a eliminat-o cu 6-2, 6-3 pe grecoaica Maria Sakkari (7 WTA). Belarusa a pierdut un singur meci din cele 18 disputate în acest an.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇