Rusia a stabilit un prim meci amical la nivel de echipă națională după excluderile dictate de FIFA și UEFA

Rusia a stabilit un prim meci amical la nivel de echipă națională după excluderile dictate de FIFA și UEFA

Echipa națională a Rusiei se pregătește să dispute un prim meci amical de la începerea războiului din Ucraina, război început de oamenii lui Putin care au invadat țara aflată la nord de România.

A fost momentul unor pedepse serioase dictate de forurile internaționale, în acest caz vorbim de fotbal, iar FIFA și UEFA au luat măsuri aspre. Rusia a fost așadar exclusă din cadrul barajului pentru Campionatul Mondial, acolo unde trebuia să dispute semifinala cu Polonia, iar cluburile au fost suspendate din cupele europene.

ADVERTISING

Chiar și așa, Federația de la Moscova se pregătește de un prim meci inter-țări. E vorba de o partidă test cu Iran, pe 2 iunie, o națională deja calificată la CM din Qatar 2022. Singurul lucru rămas de pus la punct este locul de disputare, dar și faptul că, în teorie cel puțin, rușii ar avea nevoie și de acordul FIFA pentru organizarea unui meci amical internațional.

Vestea a fost adusă de fostul internațional rus Alexander Samedov, om cu 53 de selecții la activ: „Iranul este o echipă bună. Ar fi grozav atât pentru noi, cât și pentru ei. Un test important, fanii o să poată urmări naționala la TV, se vor bucura. Văd doar aspecte pozitive”, a declarat fostul internațional rus, conform Sport-Express.

ADVERTISING

În luna iunie, teoretic, Rusia ar fi trebuit să-și înceapă aventura în noua campanie de Nations League, dar și de acolo Zbornaia a fost exclusă de către UEFA.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!