Roxana Mărăcineanu intervine în scandalul rasist care îl are în prim plan pe Sebastian Colțescu

Roxana Mărăcineanu intervine în scandalul rasist care îl are în prim plan pe Sebastian Colțescu

Ministrul francez al Sportului, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, a salutat marţi „simbolul puternic” al jucătorilor echipelor Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir care au părăsit terenul stadionului Parc des Princes din Paris, în urma acuzaţiilor de rasism lansate de turci la adresa celui de-al patrulea arbitru al acestei întâlniri din Liga Campionilor la fotbal, românul Sebastian Colţescu, informează AFP.

Meciul din capitala Franţei a fost întrerupt în urma incidentului respectiv şi se va relua miercuri seara, de la ora 19:55 (ora României).

ADVERTISING

"În această seară sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă", a scris ministrul pe Twitter.

"O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor", a adăugat Roxana Mărăcineanu, născută în România.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

ADVERTISING

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seara, că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir va fi reluat miercuri, cu alţi arbitri.

Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediată în legătură cu incidentul.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇