România pierde lamentabil în fața Greciei în Cupa Davis și părăsește Grupa Mondială I

România pierde lamentabil în fața Greciei în Cupa Davis și părăsește Grupa Mondială I

România a fost învinsă extrem de ușor de Grecia cu 3-0 în play-off-ul pentru rămânerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

După o primă zi catastrofală sâmbătă, în care și Copil, dar mai ales Nicholas David Ionel au fost învinși, ultimul rușinos, de un tenismen care nu e clasat în primii 1400 din clasmentul ATP, cireașa de pe tort a venit duminică în meciul de dublu.

Acolo, frații Tsitsipas, Stefanos și Petros, i-au învins pe coechipierii noștri, Copil și Cornea, ultimul locul 65 mondial în clasamentul de dublu, scor 6-7, 6-3, 6-4, după 2 ore și 23 de minute de joc.

ADVERTISING

Sâmbătă, Marius Copil (33 de ani, 283 ATP) a pierdut cu 3-6, 4-6 în fața lui Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 10 ATP). Iar Aristotelis Thanos (22 de ani, 1433 ATP) l-a învins incredibil pe Ionel, numărul 1 al României, scor 4-6, 6-3, 6-2.

România va retrograda în Grupa Mondială II a Cupei Davis, acolo unde vom juca un baraj în luna septembrie 2024 cu națiuni precum: Ecuador, Luxemburg, Liban, Uzbekistan, Letonia, Noua Zeelanda, Pakistan, Tunisia, China, El Salvador, Vietnam, Cipru etc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!