România pierde finala Campionatului European de tenis de masă

România pierde finala Campionatului European de tenis de masă

Echipa națională a României a fost învinsă în finala Campionatului European de tenis de masă pe echipe, ediție desfășurată în această perioadă la Malmo, în Suedia.

Germania a învins cu 3-0 formația noastră, după meciuri extrem de echilibrate, în care fetele noastre nu au fost deloc departe chiar și de victorie. În primul meci, Eliza Samara a fost învinsă cel mai clar de Xiaona Shan, scor 0-3, 6-11, 8-11, 8-11.

A urmat meciul lui Bernie Szocs, care a câștigat dramatic primul set, 16-14 cu Ying Han, dar sportiva de origine chineză a câștigat restul manșelor la 8, 8 și 10.

ADVERTISING

În ultima partidă, Andreea Dragoman a avut șansele ei să ducă meciul mai departe, să facă 1-2 pe tabelă, însă la 10-8 în decisiv a ratat câteva mingi de meci consecutive. Scorul a fost 11-5, 9-11, 11-8, 6-11, 10-12.

„Tricolorele” se mulțumesc cu medalia de argint, ratând, cel puțin acum, calificarea la Jocurile Olimpice, competiție deja bifată de azi de germance.

Echipa României pentru turneul care a avut loc în Malmo (Suedia) a fost formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Elena Zaharia.

ADVERTISING

Germania și-a luat revanșa în fața României după eșecul din finala cu noi de la Jocurile Europene de la Cracovia, desfășurate în primăvară.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!