România învinge Portugalia și merge la barajul de calificare la turneul final al Cupei Davis

România învinge Portugalia și merge la barajul de calificare la turneul final al Cupei Davis

România a învins Portugalia în Cupa Davis, în meciul din turul I al Grupei Mondiale I, după un ultim punct decisiv realizat de Marius Copil, punct care ne duce așadar în barajul pentru calificarea la turneul final.

3-1 așadar scorul final în întâlnirea care s-a disputat în acest week-end la Cluj, în Sala Sporturilor Horia Demian, după ce Marius Copil a câștigat în primul meci de simplu al zilei cu Joao Sousa, scor 6-3, 2-6, 6-4.

A fost un meci deosebit de dificil pentru Copil, la 2-1 pentru noi totuși, Copil fiind 250 ATP, în fața unui ocupant al locului 150 mondial.

România-Portugalia, Cupa Davis. Care e ordinea meciurilor

După un prim set dominat clar de român, cu un prim serviciu deosebit de puternic, Sousa a întors soarta partidei și a câștigat manșa secundă lejer.

ADVERTISING

Sousa a dominat clar și începutul de set decisiv, s-a ajuns la 3-3, moment în care Copil a făcut breakul care a fost decisiv pentru desprinderea întru victorie.

Învingem așadar Portugalia cu 3-1, iar pasul următor e calificarea la barajul care ne poate aduce la turneul final al Cupei Davis, care după cum bine știm și-a schimbat radical formatul după peste 100 de ani de istorie.

Luni, după aceste meciuri de prim tur al Grupei Mondiale I, se va stabili un nou clasament al națiunilior în Cupa Davis. Cel mai probabil, România va intra între primele 8 echipe care au câștigat în acest week-end și așadar va merge în play-off. În ipoteza în care România nu se află în acest top 8 formal, va mai avea o întâlnire de disputat, până la acel baraj.

ADVERTISING

Tot duminică, Marius Copil și Horia Tecău au câștigat partida de dublu cu portughezii, dar mult mai clar, în două seturi.

Partida de baraj pentru calificarea la turneul final va avea loc în luna februarie a anului viitor, în funcție evident și de condițiile pandemiei COVID-19.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

România conduce Portugalia în Cupa Davis, după victoria bifată la dublu de Marius Copil și Horia Tecău

Liga 1: FC Argeș adâncește și mai mult criza celor de la Academica Clinceni

Premierul Florin Cîțu a ajuns, în sfârșit, la Vama Veche - Ce mesaj a transmis de pe litoral (Foto)

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!