România ar putea pierde organizarea partidelor de la EURO 2021: Scenariul actual pare acum o utopie

România ar putea pierde organizarea partidelor de la EURO 2021: Scenariul actual pare acum o utopie

România ar putea avea șanse din ce în ce mai mici să organizeze meciuri la EURO 2021, turneul final care trebuia să aibă loc vara trecută, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

UEFA, forul oficial al fotbalului european, va pune în discuție la începutul lunii februarie dacă planul de organizare inițial, cu 12 orașe din 12 țări, mai poate fi viabil în contextul european pandemic.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Turneul final se știe că va avea loc între 11 iunie și 11 iulie, iar UEFA nu mai acceptă altă variantă și altă amânare.

Cotidianul iberic Marca anunță faptul că actuala idee de Euro e mai degrabă o utopie și că lucrurile trebuie să se schimbe, una dintre variante fiind alegerea unui singure țări organizatoare, chiar a unui singur oraș în care să se dispute toate partidele.

„A avea o alternativă este o obligație”, scrie Marca, ziar care anunță că în primele zile din luna februarie se va lua o decizie, în cadrul Comitetului Executiv UEFA, iar cel mai probabil în luna martie acest lucru va fi și anunțat oficial.

„O opțiune ar fi organizarea Euro într-o singură țară, Rusia sau Germania. A doua ar fi alegerea unei metropole cu suficiente stadioane pentru a găzdui meciurile din șase grupe. De exemplu, Londra”, a fost o declarație făcută de Dominique Blanc, președintele federației elvețiene, a avertizat într-un interviu pentru 24 Heures.

Ianis Hagi, anunțat din nou titular pentru Glasgow Rangers în Scoția

România nu s-a calificat la acest turneu final, după ce a pierdut în semifinala turneului de baraj cu Islanda, în deplasare, scor 1-2.

Cele 12 orașe care ar trebui să organizeze acest turneu EURO 2021 sunt: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma și Sankt Petersburg.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Antrenorul Biancăi Andreescu a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus

Atac dur al antrenorului celor de la Dinamo la adresa patronului Cortacero: N-a adus niciun euro la club

Streinu-Cercel spune că masca va rămâne obligatorie până în 2023

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!