Rivalul lui David Popovici, ridicat în slăvi de presa americană după seriile de 200 de metri de la Jocurile Olimpice

Rivalul lui David Popovici, ridicat în slăvi de presa americană după seriile de 200 de metri de la Jocurile Olimpice

David Popovici a bifat cel mai bun timp al seriilor de la 200 de metri liber în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, ediția 2024, însă presa din Statele Unite a ținut să remarce un cu totul alt sportiv.

În seria cu numărul 4, ultima din care a făcut parte, Popovici a câștigat cursa cu un timp de 1.45.65, fiind urmat de belgianul Lucas Henveaux, care i-a impresionat pe americani.

Henveaux a recuperat uluitor în ultimii 50 de metri ai cursei, urcând de pe locul 8 până pe 2, reușind o nesperată calificare în semifinale, cu acest prilej.

„David Popovici a intrat în apă pentru prima dată la aceste Jocuri, a preluat conducerea și nu s-a mai uitat înapoi. Hwang Sunwoo și Luke Hobson au rămas pe locurile 2 și 3 până în ultimii 50 de metri, când Lucas Henveaux a arătat o viteză mare în încheierea cursei pe culoarul 8 și a urcat pe locul 2. Popovici a înregistrat cel mai bun timp al dimineții”, au notat cei de la Swim Swam, un site specializat al natației mondiale.

ADVERTISING

David Popovici va intra în arenă în a doua semifinală, duminică, începând cu ora 21.53. El va intra de pe cel mai bun culoar, 4. El se va duela din nou cu Lucas Henveaux, la fel ca în serii. Pe lângă belgian, David Popovici va mai înota alături de Rafael Miroslaw (Germania), Thomas Neill (Australia), Maximilian Giuliani (Australia), Karsuhiro Matsumoto (Japonia), Duncan Scott (Marea Britanie) și Alessandro Ragaini (Italia).

D.A.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇