Presa din Ungaria face o reverență la adresa lui David Popovici, după calificarea în semifinale la Jocurile Olimpice: „Tânărul clasic al României”

Presa din Ungaria face o reverență la adresa lui David Popovici, după calificarea în semifinale la Jocurile Olimpice: „Tânărul clasic al României”

David Popovici s-a calificat en-fanfare în semifinalele probei de 200 de metri liber în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, 2024.

În celebrul bazin La Defense, cu peste 17.000 de oameni în tribune, Popovici a făcut spectacol și s-a calificat cu cel mai bun timp în semifinalele de la 200 de metri, proba unde este campion european en-titre, 1.45.65.

Performanța a fost salutată rapid de jurnaliștii maghiari prezenți în capitala Franței, care l-au numit „Tânărul clasic al României”: „La 200 liber masculin, 25 de înotători au luat startul în patru curse, printre care David Popovici, tânărul clasic al României, a avansat cu cel mai bun timp, câștigând cea mai puternică, a patra cursă cu 1:45.65, în fața câștigătorului celei de-a treia curse, Lituanianul Rapsys Danas (1:45.91), dar numai cei doi au terminat în 1:46 minute”, au notat cronicarii maghiarii de la Nemzeti Sport.

ADVERTISING

David Popovici va evolua în semifinalele competiției de 200 de metri liber, diseară, de la ora 21:53.

Recordul olimpic îi aparține lui Michael Phelps. Americanul a setat recordul la Olimpiada de la Beijing, în 2008, cand a oprit cronometrul la 1.42.96.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇