David Popovici se califică în semifinale la 200 de metri liber cu cel mai bun timp din serii la Jocurile Olimpice

David Popovici se califică în semifinale la 200 de metri liber cu cel mai bun timp din serii la Jocurile Olimpice

Înotătorul român David Popovici a început cu dreptul campania sa de la Jocurile Olimpice de la Paris, câștigând seria sa de la 200 de metri liber, având și cel mai bun timp al tuturor celor 4 serii.

Dublu campion mondial, la 19 ani, Popovici a controlat clar seria sa, ultima din concurs, pe care a câștigat-o fără să forțeze, cu 1.45.65.

Semifinala sa este diseară la ora 21:53. Inotătorul nostru s-a menținut primul și la 100 de metri, cu sud-coreeanul Hwang pe urmele sale, dar și cu americanul Hobson pe 3. A mărit ușor distanța în al treilea bazin, după care a închis cu cel mai bun timp din serii.

Pan Zhanle a dezamăgit la această cursă și s-a clasat pe locul 6 abia. Lituanianul Danas Rapsys a avut al doilea timp din serii. Toate numele importante ale probei au acces în semifinale.

ADVERTISING

David Popovici este unul dintre favoriții acestei probe de 200 de metri liber, fiind și campion european la Belgrad recent pe această distanță, fost campion mondial de asemenea.

Sunt patru serii care se întrec pentru calificarea în semifinale, careu de ași care vă avea loc tot duminică, însă în sesiunea de seară, la 21.46. David a evoluat în ultima serie, împreună cu marele său rival de la 100 de metri, chinezul Pan Zhanle.

Recordul olimpic al probei este deținut de americanul Michael Phelps, cu 1 minut, 42 de secunde și 96 de milisecunde, la Beijing în 2008.

ADVERTISING

Românul a pornit în această probă având cel mai bun timp al sezonului, 1:43,13, chiar la Europenele de la Belgrad, în luna iunie.

David a fost indicat în toate analizele drept principalul favorit al acestei probei, el fiind singurul înotător dintre cei activi care a coborât sub 1:43,00 în carieră.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇