Restul Lumii câștigă pentru prima dată în istorie Laver Cup

Restul Lumii câștigă pentru prima dată în istorie Laver Cup

Team World câștigă în Europa pentru prima dată în istoria acestei competiții, Laver Cup, una inventată de marele Roger Federer, cel care tocmai s-a retras vineri din activitatea sportivă.

În meciul decisiv, la scorul de 10-8, americanul Frances Tiafoe l-a învins surprinzător pe Stefanos Tsitsipas din Grecia, scor 1-6, 7-6, 10-8, după o partidă dramatică, ce a durat o oră și 48 de minute și în care grecul a ratat câteva mingi de meci, într-un tiebreak al setului secund uluitor.

Echipa Restului Lumii întoarce Europa după două meciuri splendide și conduce în Laver Cup

ADVERTISING

13-8 se termină această competiție, pentru echipa Restului Lumii, care câștigă în premieră în fața Europei, după 4 ediții la rând câștigate de trupa de pe Bătrânul Continent.

Surpriza este cu atât mai mare cu cât la turneu, pentru Europa, au participat marii jucători Rafa Nadal, Roger Federer, Novak Djokovici și Andy Murray, dar și jucători de top 10 precum Ruud, Tsitsipas sau Norrie.

Următoarele două ediții de Laver Cup se vor desfășura la Vancouver și Berlin.

ADVERTISING

Va rămâne această ediție de Laver Cup în istorie însă fără îndoială prin retragerea definitivă din activitatea sportivă a lui Roger Federer, la 41 de ani, omul cu 20 de trofee de Grand Slam.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!