Nadal s-a retras de la Laver Cup

Nadal s-a retras de la Laver Cup

Rafael Nadal (3 ATP) s-a retras din competiţia Laver Cup, care are loc la Londra, după ce a jucat vineri seara, în proba de dublu, alături de elveţianul Roger Federer, în meciul de retragere al acestuia, scrie DPA.

Conform organizatorilor, Nadal a anunţat că nu va mai juca în celelalte meciuri şi va pleca acasă, unde soţia sa aşteaptă să nască primul lor copil.

Nadal va fi înlocuit de britanicul Cameron Norrie în echipa Europei, care întâlneşte "Restul Lumii", în turneul care se desfăşoară pe O2 Arena din Londra până duminică.

ADVERTISING

Federer va fi înlocuit de italianul Matteo Berrettini.

Aşa cum se ştie, legenda tenisului elveţian şi mondial, Roger Federer, şi-a încheiat activitatea competiţională vineri seara, cu o înfrângere, la dublu, alături de marele său rival, spaniolul Rafael Nadal, în faţa perechii americane Jack Sock/Frances Tiafoe, 6-4, 6-7 (2/7), 9-11, în Laver Cup.

În faţa a zeci de mii de oameni aflaţi în tribunele arenei O2, care i-au scandat în repetate rânduri numele, Federer şi Nadal, care fac parte din echipa "Europei", s-au "înclinat" în faţa adversarilor lor, componenţi ai echipei "Restul Lumii", după o partidă care a durat două ore şi 16 minute.

ADVERTISING

Pe parcursul partidei, cuplu Federer/Nadal a reuşit doi aşi şi a comis trei duble greşeli, în timp ce americanii au avut cinci aşi şi au comis cinci duble greşeli. Federer a mai jucat la dublu alături de spaniolul Rafael Nadal, la ediţia din 2017 a competiţiei, când cei doi mari rivali au evoluat pentru prima oară împreună.

Vineri seara, elveţianul a fost aclamat la prezentarea echipelor înaintea primului meci al competiţiei, care avea să se încheie cu victoria norvegianului Casper Ruud în faţa americanului Jack Sock (6-4, 5-7, 10-7). Aplaudat cu putere în întreaga lume graţie popularităţii sale, elveţianul a avut, evident, onoarea de a intra ultimul pe O2 Arena.

ADVERTISING

Federer (41 ani), care are în palmares 103 titluri cucerite în circuitul profesionist, 20 dintre ele de Mare Şlem, dintre care opt la Wimbledon, un record, a anunţat săptămâna trecută că îşi va încheia cariera la Laver Cup din cauza unei accidentări persistente la genunchi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇