Reacția presei britanice la victoria Emmei Răducanu în fața Gabrielei Ruse

Reacția presei britanice la victoria Emmei Răducanu în fața Gabrielei Ruse

Emma Răducanu a revenit pe un teren de tenis după 9 luni de absență, cauzată de lungi accidentări și chiar și de operații pentru tânăra jucătoare britanică, cu origini românești, mai exact cu un tată din România.

Campioana de la US Open s-a impus greu în fața bunei sale prietene Gabi Ruse, scor 6-3, 4-6, 7-5, după 2 ore și 30 de minute de joc, în primul tur de la Auckland, marți dimineața. Ultimul joc oficial pentru Emma fusese pe 18 aprilie 2023, la Stuttgart, când pierdea în primul tur la Jelena Ostapenko.

ADVERTISING

La final de meci, presa din Marea Britanie i-a comentat evoluția spectaculoasă, spunând despre Răducanu că e „recunoscătoare să fie sănătoasă” după prima sa victorie care pune capăt unei pauze de opt luni”, notează BBC. „A arătat puține urme de rigiditate într-un prim set confortabil, în care a arătat puternic la serviciu”, mai arată aceeași agenție de presă britanică citată mai sus.

Elena-Gabriela Ruse vs. Emma Raducanu | 2024 Auckland Round 1 | WTA Match Highlights

De asemenea, „Răducanu la un pas să izbucnească în lacrimi, la revenirea în tenis,” a titrat Talk Sport.

ADVERTISING

Ruse a salvat mai multe mingi de meci, înainte ca Răducanu să treacă în cele din urmă victorioasă în turul secund. Răducanu va juca miercuri cu Elina Svitolina în turul al doilea de la Auckland.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!