Gabi Ruse pierde duelul românesc cu Emma Răducanu de la Auckland

Gabi Ruse pierde duelul românesc cu Emma Răducanu de la Auckland

Tenismena româncă Gabriela Ruse a fost învinsă în primul tur al turneului WTA 250 de la Auckland, Noua Zeelandă, acolo unde a dat piept cu o adversară cu origini românești, Emma Răducanu, ce reprezintă Marea Britanie.

Sportiva campioană de Grand Slam la doar 19 ani a învins-o pe Ruse în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 7-5, după două ore și 30 de minute de joc.

A fost un meci pe muchie de cuțit între cele două, Ruse fiind 134 WTA, iar Răducanu 301, acesta fiind primul turneu la care revine pe teren după o lungă perioadă de pauză cauzată de accidentări și operații. Ea a primit un wild-card pentru a putea intra pe tablou la Auckland.

ADVERTISING

O luptă frumoasă a avut loc mai ales în setul trei, când de la 2-5, Ruse a revenit pe tabelă și a salvat și două mingi de meci la 3-5. A servit la 5-5, a pierdut iarăși serviciul, Răducanu a fost mai matură la ultimul game și a triumfat eroic, la primul ei joc după 7-8 luni de absență.

În turul secund, Răducanu va da piept cu Elina Svitolina, care a trecut de daneza Caroline Wozniacki, în două seturi, fosta lideră mondială WTA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!