Reacția premierului Norvegiei după anularea meciului cu România

Reacția premierului Norvegiei după anularea meciului cu România

Premierul Norvegiei, Erna Solberg, a vorbit despre anularea meciului cu România din Liga Națiunilor, după ce echipei naționale i s-a interzis să facă deplasarea spre țara noastră.

Solberg spune că decizia este una corectă, pentru că dacă echipa de fotbal ar fi fost lăsata să plece în România s-ar fi dat un exemplu negativ.

"Dacă nu am fi făcut asta, am fi fost mult mai puțin stricți cu fotbalul decât suntem cu norvegienii în general. Trebuie să ținem cont că luăm masuri mai stricte decât alte țări. În alte locuri, contacții apropiați ai oamenilor infectați nu sunt carantinați, dar asta înseamnă că infecția se poate răspândi mai rapid.

ADVERTISING

Din acest motiv, noi avem măsuri stricte. Multe țări din jurul nostru nu iau măsurile noastre, dar din acest motiv rata de infecție din Norvegia e mai mică", a spus Solberg pentru NTB.

Partida nu a mai avut loc deoarece lotul Norvegiei a fost oprit pe aeroport înainte să facă deplasarea către România, după ce săptămâna trecută un jucător a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Ceilalți jucători au fost testați negativ, însă autoritățile din Norvegia au decis să-i bage pe toți în carantină timp de 10 zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Drept urmare, UEFA a anunțat că meciul dintre România și Norvegia a fost anulat.

Urmează ca UEFA să decidă dacă România va câștiga la masa verde sau dacă rezultatul va fi tras la sorți.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate aricolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇