Reacția MTS după ce Șumudică a fost victima unui atac rasist în Turcia

Reacția MTS după ce Șumudică a fost victima unui atac rasist în Turcia

Ministerul Tineretului şi Sportului dezaprobă afirmaţiile rasiste ale unui comentator la o televiziune din Turcia, care a spus că antrenorul Marius Şumudică „se comportă ca un ţigan”.

„În legătură cu discuţiile generate în spaţiul public de incidentul cu implicaţii negative asupra lumii sportului în care a fost implicat antrenorul român Marius Şumudică, Ministerul Tineretului şi Sportului afirmă cu tărie necesitatea ca acest mediu să fie unul al egalităţii şi sportivităţii, unde toţi factorii implicaţi să aibă în permanenţă un dialog constructiv, bazat pe valori comune şi pe înţelegere reciprocă. Niciunul dintre cei care fac parte din această lume nu trebuie să renunţe la atitudinea fermă împotriva discursului bazat pe ură, rasism sau discriminare de orice fel. Comportamentul comentatorului turc Erman Toroglu şi comentariile la adresa domnului Marius Şumudică sunt inacceptabile. Este cu atât mai greu de înţeles situaţia, cu cât sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului. Fotbalişti români, precum Mircea Lucescu şi Gheorghe Hagi sunt văzuţi ca idoli atât de către suporteri, cât şi de către mulţi jucători turci”, se arată înr-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Tineretului şi Sportului.

ADVERTISING

Instituţia precizează în acelaşi timp că aşteaptă din partea comentatorului turc explicaţii care să demonstreze regretul său faţă de incident: "Privim cu îngrijorare orice incident de natură să ameninţe principiile enunţate şi nu putem fi de acord cu manifestările care le nesocotesc, indiferent de sursa care le generează, de cei împotriva cărora sunt îndreptate sau de contextul în care apar. Un prim pas important în remedierea acestei situaţii ar trebui să vină din partea comentatorului Erman Toroglu, prin prezentarea unor explicaţii care să demonstreze regretul faţă de comentariile sale nepotrivite".

ADVERTISING

Comentatorul turc Erman Toroglu a făcut o remarcă rasistă, în cadrul unei emisiuni televizate, la adresa antrenorului român Marius Şumudică, despre care a spus că "se comportă ca un ţigan".

Antrenorul român Marius Şumudică şi-a reziliat, duminică, de comun acord, contractul cu clubul turc de fotbal Gaziantep FK, a anunţat gruparea pe site-ul său oficial. Gaziantep FK a avut, sub conducerea lui Şumudică, o serie remarcabilă de 15 meciuri consecutive fără înfrângere în acest sezon, care a culminat cu accederea temporară pe primul loc în prima ligă turcă.

ADVERTISING

După ce a câştigat titlul în România cu Astra Giurgiu, în 2016, Şumudică a antrenat-o pe Kayserispor, în Turcia, în sezonul 2017-2018, iar apoi a pregătit echipa saudită Al Shabab.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇