Reacția lui Novak Djokovic după ce a terminat sezonul pe primul loc ATP

Reacția lui Novak Djokovic după ce a terminat sezonul pe primul loc ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic a declarat că trăieşte sentimente amestecate la finalul unui an straniu, afectat de pandemia de coronavirus, pe care îl termină pe primul loc în clasamentul ATP, notează Reuters.

Djokovic, care a primit, duminică la Londra, trofeul pentru că a încheiat anul pe primul loc mondial, a câştigat Australian Open, pentru a opta oară, turneele Masters de la Roma şi Cincinnati, turneul ATP 500 de la Dubai şi titlul în ATP Cup cu echipa Serbiei. Novak a avut un bilanţ de 39 victorii şi trei înfrângeri în acest sezon cu numeroase turnee suspendate sau anulate între lunile martie şi august din cauza noului coronavirus, care a făcut peste 1,3 milioane victime în toată lumea.

ADVERTISING

''Evident, sunt foarte mândru de asta, dar am sentimente amestecate din cauza a ceea ce se întâmplă în lume. Nu pot ignora acest lucru, deşi am reuşit una dintre cele mai mari realizări din sport. Simt că multă lume din lume trece prin vremuri grele şi inima mea este alături de ei'', a declarat campionul sârb pentru site-ul ATP.

La 33 de ani, Djokovic devine şi cel mai vârstnic jucător care încheie sezonul în vârful clasamentului mondial ATP. El a mai reuşit această performanţă în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Sârbul l-a egalat pe idolul său din copilărie, Pete Sampras, care a încheiat sezonul pe primul loc în perioada 1993-1998.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Debutul lui Djokovic la Turneul Campionilor de la Londra se va consemna luni, când va primi replica argentinianului Diego Schwartzman.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate aricolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇